Коля-«мінер» запевняє, що «пастку» змайстрував для злодіїв

4369 0

Ми у соцмережах:

Коля-«мінер» запевняє, що «пастку» змайстрував для злодіїв

На Рівненщині повідомлено про підозру Миколі Середюку, причетному до загибелі двох дітей у Дубенському районі

Дубенською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру  59-річному жителю смт. Смига Дубенського району у вчиненні умисного вбивств двох малолітніх дітей, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб та незаконному поводженні з вибуховими речовинами та боєприпасами, зокрема, зберіганні, придбаннф бойових припасів, вибухових речовин або  вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу та у незаконному виготовленні  бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв.

Прес-служба прокуратури Рівненської області повідомила, що чоловік в підсобних приміщеннях на території власного домогосподарства у металевих шафах, в яких зберігав власне майно, у 2017 році розмістив чотири виготовлені власноруч вибухові пристрої на основі мінометних мін часів Другої світової війни. Зробив «пастки для злодіїв» після того,  як його обікрали. 13 липня до нього прийшли 13-річний хлопчик та 11-річна дівчинка, які є внуками його співмешканки. Коли діти перебували у літній кухні, відбувся вибух в одному із сейфів. Сейф був замкнений, а ключ від нього лежав над ним на полиці. Діти самовільно його відкрили та підірвалися на одній із пасток, у результаті чого загинули на місці. Під час вибуху власника господарства вдома не було.

З господарства чоловіка було вилучено 1149 одиниць боєприпасів часів Другої світової війни. Слідчі затримали чоловіка.  Підслідність у вказаному провадженні визначено за слідчим управління  ГУНП в Рівненській області.

Прокуратурою області погоджено клопотання слідчого про обрання підозрюваному запобіжного заходу -  тримання під вартою, яке  скеровано для розгляду до Рівненського міського суду. На даний час у кримінальному провадженні слідчими проводяться першочергові невідкладні слідчі дії.

Читайте також: Більше тисячі вибухонебезпечних предметів поліцейські знайшли у господарстві рівнянина

На фото: сапер-самоучка Микола Середюк із селища Смига Дубенського району на Рівненщині тримає в руках товкач для ступи. Його зробив з артилерійського снаряда. Вага інструмента 30 кілограмів. Фото - Олени Власової.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також