Командир зруйнованої «Мрії» помститься ворогу за літак

1706 0

Ми у соцмережах:

Командир зруйнованої «Мрії» помститься ворогу за літак

Донати збирав з усього світу від 10 гривень і до мільйону. Збирали на один безпілотник, а зібрали аж на чотири. Командир знаменитої “Мрії” Дмитро Антонов 8-м місяців тому оголосив збір на безпілотний літальний апарат "Лелека" для військових. Небайдужі відгукнулися і задонатили. До збору коштів долучився також фонд "Повернись живим".

Апарати передали 43 бригаді, за кілька днів “Лелеки” вже проводитимуть розвідку на Донбасі, йдеться в ТСН.

За авіаційною термінологією чотири кумедні літачки - повноцінна авіаланка. Переважно військові ці безпілотники використовують для аеророзвідки.

- Без таких очей ми не зможемо ворога клятущого перемогти. Найкращим способом і ці “Лелечки”, ці пташки зроблять дуже важливий вклад в все це. Ми зробимо набагато більше за допомогою цих літаків, знищимо більше ворога, тому що більше розповідаємо його, дякуємо всім тим, хто відгукнувся, - кажуть військові.

Нові пташечки дісталися знаменитій 43 артилерійській бригаді імені гетьмана Тараса Трясила. На озброєнні цих хлопців надпотужні "Піони" - 203 міліметрові артилерійські системи. За допомогою безпілотників військові визначатимуть позиції ворожої артилерії, куди й відправлятимуть свої снаряди.

Збір коштів на “Лелеку” Дмитро Антонов розпочав ще минулого року. Гроші жертвували з усього світу. Долучилося майже 3 тисячі людей - хтось дав десятку, а хтось і мільйон.

- Одна людина, це лікар з Анголи, він донатив 30 разів, він задонатив 1 мільйон гривень. Українець, він працює по контракту, - розповідає Дмитро.

Гасло 43 бригади "Битися, а не журитися". З такими розвідниками бити ворога й справді буде легше, кажуть її бійці і дякують усім, хто скинувся їм на “Лелеки”.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також