Комп`ютерний томограф лікарні у Костополі ще не дали і хтозна, коли дадуть

401 0

Ми у соцмережах:

Комп`ютерний томограф лікарні у Костополі ще не дали і хтозна, коли дадуть

Лише упродовж травня цього року комп’ютерні томографи встановили у двох лікарнях Рівненщини – Зарічненській та Радивилівській. Після одержання дозволів на експлуатацію нове обладнання в цих лікарнях запрацює. Коли ж томограф одержить Костопільська лікарня?

- Днями у нас відбулася онлайн-зустріч з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком, на якій ми цю тему обговорювали, - розповіла Костопільщині 21 століття генеральна директорка Костопільської лікарні Наталія Кондратюк.У нас високий рівень готовності до одержання КТ, нашу лікарню внесено в список. Чекаємо.

Наталія Кондратюк додала, що ремонт приміщення для томографа провів її попередник на посаді. Потрібно ще встановили додаткову систему вентиляції, лікарня зараз над цим працює. Перед одержанням обладнання на місце його монтажу мають прибути фахівці контролю дотримання технічних вимог до приміщення.

Наталія Кондратюк припускає, що томограф може приїхати в Костопіль вже цьогоріч. Однак це лише припущення.

- Зі свого боку ми все зробили, залишилися деталі, їх доробимо. Ми готові. Чекаємо на повідомлення від міністерства, - сказала генеральна директорка.Персонал до роботи на КТ підготовлений.

Комп’ютерна томографія – один з основних методів діагностики внутрішніх органів і систем. Із запуском томографа лікарі зможуть швидше і точніше діагностувати патологічні стани та проводити диференційну діагностику, що позитивно вплине на призначення лікування. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також