Кому Марко переїхав дорогу?

11043 0

Ми у соцмережах:

Кому Марко переїхав дорогу?

Чи це був замах на життя відомого рівенського спортсмена, чи звичайна, але дуже тяжка травма людини, що послизнулася на першому снігу — зараз говорити важко. Блискучий гонщик має неспокійну вдачу і складний характер, навіть його рідні й колеги не можуть сказати напевно, що могло статися перед тим, як третього листопада увечері 41-річний спідвеїст команди «Україна» Ігор Марко потрапив у майже безнадійному стані в реанімацію Рівенської міськлікарні.

марко
Ігор Марко
Ігоря Марка цього року постійно переслідують нещастя. Пов’язані вони до цього часу були з його захопленням автомобілями. Навесні у Рівному, намагаючись уникнути зіткнення з зустрічним авто на вулиці Млинівській, він «в’їхав» у... рекламний щит. Тоді і Марко, і пасажирка, що була в автомобілі, кілька днів провели в лікарні. Драматичнішим став червень, коли Ігор потрапив у чергове ДТП. Марко, що був за кермом «Шевроле», поблизу обласної лікарні не пропустив «Шкоду». Спідвеїст з переломами потрапив у лікарню, а пасажир «Шевроле», відомий у 80-і роки гонщик рівенської команди «Сигнал» Віктор Сурхаєв, загинув. «Шкода» належала міліції, двоє її пасажирів — працівників УМВС — одержали незначні травми, а водій потрапив у лікарню... Але фатальним може стати для гонщика листопад. Минулої п’ятниці Марка знайшли на території школи №24 випадкові перехожі. Він лежав біля перехрестя пішохідних доріжок, що біля будинку на вул. Струтинської, 13. Голова Ігоря була скривавленою, а кишені — вивернутими. Одна кросівка лежала поруч. Поки що міліціонери точно не можуть сказати, що сталось зі спортсменом: чи він став жертвою нападників, що проломили йому голову, чи впав сам. Відомо тільки, що всі речі спортсмена і значна сума грошей залишилися при ньому. Того п’ятничного вечора у Рівному розпочалась заметіль, і сніг, що упав на землю, замерзав, перетворюючи вулиці в крижані ковзанки. Але падали у той вечір багато рівнян, а от з проламаною головою, крім Ігоря, нікого до лікарні не доправляли. Можливо, дійсно, хтось вдарив спортсмена по потилиці і, сполошений перехожими, залишив його помирати? Дати відповідь на запитання, хто саме це зробив і за що саме, повинні дати правоохоронці. Ще вчора стан Ігоря Марка був вкрай тяжким. Лікарі запевняють, що травми голови, яких зазнав Ігор Марко, отримати внаслідок падіння неможливо. Хіба що бути високим, важити центнер-півтора і зі всього маху вдаритися головою об тверду поверхню. Але у випадку з невисоким худорлявим мотогонщиком у це повірити важко. Заявити про це офіційно лікарі не наважуються — чекають висновків судмедекспертизи. А от неофіційні джерела вже встигли розповсюдити чутки про те, що нібито лікарі хотіли заручитися згодою дружини Ігоря Марка на відключення його від апарата забезпечення життєдіяльності.

Коментарі: Ірина Олександрівна, дружина: — Того вечора Ігорю хтось зателефонував на мобільний і він, сказавши що йому треба вийти, кудись пішов. Більше нічого додати не можу — чоловік ніколи зі мною своїми справами не ділився, вже такий він є, що ніколи нічого не скаже, все у собі тримає. Тому не можу щось сказати й про те, чи були в Ігоря вороги, чи мав на нього хтось зло. Лілія Королюк, начмед Рівенської центральної міської лікарні: — Ми робимо все можливе, але, на жаль, його загальний стан залишається вкрай тяжким. Категорично заявляю: чутки про відключення від апарату життєдіяльності Ігоря Марка — абсолютна нісенітниця. Ніхто з лікарів нашого медзакладу, а тим більше з відділення реанімації, навіть про щось подібне не міг вести мову з дружиною потерпілого. Ми боремося до кінця за життя кожного з пацієнтів закладу. Одне слово, поки серце людини продовжує битися, про відключення реанімаційної апаратури не може бути й мови. Та й протизаконно це, немає для цього у нас в Україні жодних юридичних норм. Буває, мозок людини вже загине, але поки серце працює, ми продовжуємо її рятувати. Зрештою, дружина Марка сама приходила у лікарню і запевнила, що нікому нічого такого не говорила. Андрій Петренчук, в.о. начальника Рівенського міськвідділу міліції: — У потерпілого при собі були і золоті прикраси, і мобільний телефон, завдяки йому ми й довідалися, що його власником є Ігор Марко. Юрій Михальчук, начальник кримінальної міліції Рівного: — Ми зараз проводимо перевірку факту отримання тілесних ушкоджень Марком, з ким спілкувався у той день спортсмен, як його провів. Окрім речей, у нього знайдено велику суму грошей. У нас є свідки — подружжя, яке бачило Марка під деревом біля алеї десь близько 15-ї години. Вони йшли до своїх батьків. А чоловік був сам, поруч нього на землі стояло дві повних пляшки горілки. Коли подружжя поверталось від батьків додому (вони переносили якісь речі), чоловік під деревом вже лежав. Він пробував встати, але не міг. Подружжя підійшло до незнайомця і запропонувало, що відведуть його додому. Той відмовився, сказавши, що нікуди йти не хоче, бо має проблеми. Ті його й залишити. А коли подружжя близько сьомої вечора проходило знову тією ж алеєю, довелося викликати швидку допомогу, бо голова Марка була скривавленою. Віктор Гайдим, тренер команди «Україна»: — У нас команда хоча й одна, проте Ігор завжди сам по собі, ніколи ні з ким не ділиться своїми проблемами. А тому про якісь версії нападу мені, як тренеру команди, говорити складно. Чи може це бути пов’язано з боргами, які існують у команди перед Марком? Борги дійсно є, причому не лише перед Марком, але й перед усіма гонщиками, клуб їм винен понад 30 тисяч євро. Усе це ті борги, які виникли ще до того, як я очолив команду. Особисто я Марку нічого не винен. У нього особистий контракт з президентом клубу «Святослав» В’ячеславом Пугайком. Але навряд чи цей напад якось пов’язаний з боргами, адже найбільше Пугайко винен не Марку чи ще комусь, а саме мені.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також