Кому Новий рік, а кому й служба

2291 0

Ми у соцмережах:

Кому Новий рік, а кому й служба

Який же Новий рік без Діда Мороза? Логічне запитання навіть для тих, хто не вірить в існування казкового героя, а тому будь-яка компанія в новорічну ніч завжди рада дідугану з білою бородою та подарунками за плечима. Але, як сказано в одній комедії, «кому Новий рік, а кому й служба».

Організацій, які можуть «надіслати» у вашу оселю Діда Мороза та Снігуроньку, декілька. В середньому ціна за виклик 31 грудня — від 50 гривень, причому чим ближче до дванадцятої години, тим дорожче, плюс гроші на подарунок дитині. В принципі, щоб послухати віршик і вручити за це подарунок, особливої акторської майстерності не потрібно — так можуть заробляти й студенти. Проте є організації, котрі на роль Дідів Морозів беруть тільки підготовлених людей — мінімум з дипломом Інституту мистецтв. Одна з небагатьох у Рівному продюсерських агенцій «АртЕрія» займається переважно організацією як новорічних, так і звичайних корпоративних вечірок. За словами директора Володимира Сторожука, щоб організувати повноцінне свято з яскравою музичною програмою, варто розраховувати не менш ніж на дві тисячі гривень — а це гарантує й досвідченого Діда Мороза, й непоганих «живих» музикантів, і нормальну апаратуру. Приватними замовленнями агенція не займається, оскільки це займає багато часу, натомість багато грошей заробити на цьому не вдасться. — Якщо хочеш зробити смачну страву, візьми смачні інгредієнти, — розповідає Володимир Сторожук. — Організувати можна будь-що, привезти будь-яку зірку — аби було бажання і гроші. Декілька років тому на новорічній вечірці одного банку ведучою була Ольга Сумська. Зараз же йде тенденція до того, що все більше організацій влаштовують цікаві корпоративні вечірки, причому запрошують до участі не лише розкручених «зірок», а й наших місцевих талантів. А щодо тарифів, то все залежить від майстерності тих, кого запрошують працювати.

Дід Мороз у відставці Для багатьох акторів Новий рік — чудова можливість «підхалтурити» в образі казкових героїв. Найвідомішим у мистецьких колах Дідом Морозом залишається нині директор медіа-агенції «Кіевлянинъ», колишній актор лялькового театру Василь Ващук, який у цьому році вирішив у Діда Мороза не перевтілюватися: — Найстрашніше в роботі Діда Мороза — це те, що майже в кожній оселі, куди приходиш за викликом, хочуть обов’язково з тобою випити, — згадує минуле Василь Ващук. — Ти, може, й не проти, але борода та вуса дуже заважають. Одного разу дали чарку й три трубочки — довелося пити. Я почав працювати Дідом у студентські роки, й, звісно, Новий рік тоді святкували бурно. А вранці першого січня годині о десятій майже завжди треба було відпрацьовувати ранки. Дітки кричать: «Дєдушка Мороз», а ти собі тихенько під ніс «Ой погано «дєдушкє». Робота така, що приколів вистачає — то вже нетверезі господарі злякаються, то заспаним дітям вже не того запізнілого Діда Мороза і т.д. — Секрети професії розкажете? — Насправді, натягти бороду й вуса на гумці та визубрити текст недостатньо. Потрібно любити дітей, хотіти зробити їм справжнє свято. Я, по-перше, щоб виглядати по-справжньому, завжди бороду лише клеїв, а вуса виготовляли під замовлення. На замовлення ходили переважно втрьох — я, Снігуронька та акордеоніст — з музикою веселіше. Важко, щоправда, з мішком за плечима ввечері 31 блукати темними вулицями невідомого мені Північного, шукаючи потрібну адресу. — А сам Новий рік Дід Мороз де зустрічав? — Переважно вдома, з дружиною, яка свого часу років п’ять була моєю Снігуронькою. Хоча були часи, коли пропонували за нормальні гроші працювати в ніч на перше січня у ресторані. І фінансова скрута не дозволяла відмовлятися. А в звичайні роки бувало додому о 23-й приходив.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також