Комунальник із Сарн залишився без посвідчення водія

6102 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Сталося це цьогоріч на початку лютого. Працівники поліції на одній з вулиць міста Сарни зупинили трактор «Беларус» з причепом, що належить місцевому комунальному підприємству. За кермом перебував 58-річний тракторист, від якого відчувався запах алкоголю, були порушенні координація рухів та мова.

Не зважаючи на те, що працівник комунального підприємства категорично відмовився від проходження огляду на визначення стану алкогольного сп’яніння, поліцейські склали протокол та скерували його до місцевого суду.

17 травня суд першої інстанції визнав тракториста винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а наклав на нього 17 000 гривень штрафу та позбавив права керування транспортними засобами на рік. 

Не погодившись із таким судовим рішенням, комунальник, який у найближчий рік не зможе виконувати функції з благоустрою міста, оскаржив його до Рівненського апеляційного суду. Він наполягав на скасуванні постанови, яку вважає незаконною та необґрунтованою, і просив закрити провадження у справі. Апелянт заперечував факт вчинення інкримінованого йому правопорушення, а також покликався на упередженість та неправомірні дії працівників поліції.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомляє, що скаргу комунальника судді залишили без задоволення.  Підставою для прийняття такого рішення стали докази, наявні в матеріалах справи: протокол про адміністративне правопорушення, акт відмови від проведення огляду на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу, направлення водія на такий огляд до медичного закладу та відеозапис з нагрудної камери працівника поліції.

Критично поставився апеляційний суд і до доводів порушника щодо упередженого ставлення правоохоронців, бо матеріали справи не містять відомостей щодо неправомірних дій поліцейського під час складання протоколу про адміністративне правопорушення.

Суд апеляційної інстанції залишив без змін постанову місцевого суду, чим позбавив недобросовісного працівника комунального підприємства не лише керувати транспортними засобами. Порушникові ще й доведеться сплатити до держбюджету  17 000 гривень штрафу.  Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили негайно, є остаточною, й оскарженню в касаційному порядку не підлягає. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також