Коні біля Костополя були тверезі. Тому і загинули

2380 0

Ми у соцмережах:

Коні біля Костополя були тверезі. Тому і загинули

Зіткнення автомобіля та підводи на дорозі неподалік Костополя обійшлося без людських жертв. Загинули лише двоє коней, запряжених у підводу із кількома пасажирами. Вони, а також пасажири автомобіля, отримали травми різного ступеня тяжкості. Кажуть, що кучер підводи був напідпитку, але цей факт ще документально не зафіксовано. У нас якось не заведено перевіряти водіїв підвод на вміст алкоголю в крові. Тому відповідальність 32-річного Павла Семигути за скоєння дорожньо-транспортної пригоди, скоріше за все, не буде обтяжена тим фактом, що він був нетверезий. Тому усім водіям варто бути особливо уважними до транспортних засобів, у які запряжені коні. Бо тверезими кіньми може керувати нетверезий кучер, а там і до біди недалеко…

Як встановили поліцейські, житель села Борщівка, рухаючись узбіччям смуги для зустрічного транспорту, під час повороту праворуч допустив зіткнення із автомобілем «Renault Megane». Жителі Малолюбашанської громади, до якої входить Борщівка, кажуть, що підводою їхали їхні односельці, які заробляють заготівлею дров. Того дня, коли сталося зіткнення, вони возили дрова з лісу до покупців з Костополя. А ввечері повертались додому, ймовірно, не дуже тверезими.

Очевидець Віталій Ковальчук:

— Я там проїжджав і бачив цю підводу з трьома пасажирами. Всі, видно було, були п’яні і їхали без катафотів, при тому що видимість була погана і йшов дощ.

Внаслідок ДТП погонича та пасажирів, які перебували на підводі, із травмами різного ступеня госпіталізували. В одного з них відкрита черепно-мозкова травма та забої, у двох інших — закрита черепно-мозкова травма та забої. Двоє коней загинули.

Начальник патрульної поліції Сергій Мерчук:

— «Коні не винні». Все як Михайло Михайлович (Коцюбинський. — Ред.) писав! Винні люди, крайніх серед тварин шукати не треба. Мені завжди було шкода, коли гинуть такі вірні помічники людини у війнах на телеекранах, сьогодні на дорозі... Попередньо, погонич зі своїми пасажирами наробили біди.

У легковику, з яким зіткнулась підвода, перебувала сім’я рівнян із двома малолітніми дітьми. 29-річного водія та двох його синів, одного та шести років, після надання медичної допомоги відпустили. До лікарні госпіталізували його дружину із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку та переломом руки.

Речниця поліції Марія Юстицька:

— Підозри ще нікому не повідомили, бо всі ще лікуються. Результатів експертизи на стан сп’яніння поки теж немає.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також