Конкурс краси серед мертвих опосумів

1341 0

Ми у соцмережах:

Конкурс краси серед мертвих опосумів

У новозеландському місті Еруті нещодавно пройшов конкурс на кращий костюм для мертвого опосума. Ініціатором змагання стала місцева школа, а учасниками, відповідно, її учні. Понад 120 дітей представили громадськості різні експозиції з нарядженими мертвими звірками. При цьому фантазія дітей розігралася не на жарт: опосуми постали в найрізноманітніших образах — від боксера до відпочиваючого на пляжі. А в деяких тварин були навіть нафарбовані пазурі.

У підсумку переможцями конкурсу стали троє найбільш творчих дітей: Ханна Харрісон (у категорії до 6 років), Лідія Хансен (у категорії від 6 до 9 років) і Леві Оксенхем (у категорії від 10 до 14 років). Однак після того, як місцеві ЗМІ розповіли про цю історію, в Інтернеті розгорілася бурхлива дискусія. "Вчити дітей вбивати, а потім наряджати трупи для розваги — одна із найогидніших речей, які я будь-коли бачив", — прокоментував один з Інтернет-користувачів.

 
Крім того, проведене на цю тему опитування показало, що значна частина новозеландського суспільства порахувала, що цей конкурс — "перебір". 57% наполягали на тому, що це нелюдяно. Втім, 43% опитаних все-таки вважали подію необразливою розвагою. Зацікавилося тим, що відбувалося в Еруті, й Суспільство з запобігання жорстокому поводженню з тваринами (SPCA). "SPCA приділяє увагу навчанню дітей повазі і співчуттю до тварин, а вони (школа) цього не роб­лять", — відзначила прес-секретар організації Джеккі Поулз-Сміт. — Тварини заслуговують поваги навіть після смерті". При цьому жінка висловила занепокоєння з приводу того, що візьмуть з такого свята діти. За її словами, неповага до тварин в остаточному підсумку вплине на їхнє спілкування з іншими людьми. Директор школи в Еруті Поліна Саттон заявила, що захід був фантастичним, і в школі він одержав лише позитивні відгуки. "Публіка була просто в захопленні, було дуже весело, — додала вона. — Ми одержали безліч телефонних дзвінків від мисливців і місцевих жителів: всі вони захоплювалися, яким чудовим, на їхню думку, вийшло свято".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також