Конструкція, різновиди та принцип роботи розеток для дому

729 0

Ми у соцмережах:

Конструкція, різновиди та принцип роботи розеток для дому

Розетка - це просте пристосування, за допомогою якого здійснюється живлення електроприладів і забезпечується їх працездатність.

Обравши правильні розетки і вимикачі, вдасться звести до мінімуму ймовірність ураження електричним струмом, навіть якщо електроприладами будуть користуватися маленькі діти.
 
Конструкція і принцип роботи розеток
Звичайний користувач помічає лише зовнішню частину розетки, яка називається корпусом. Ця частина виготовлена з пластику та не проводить електричний струм.
Складові частини розетки:
·         пластиковий корпус
·         основа або підкладка
·         контакти
Головним робочим елементом, на який подається електричний струм від електропроводки, виступає контакт, який виготовлений з металу. На даний момент найбільш популярними вважаються розетки із заземленням. Вони мають третій дріт, який раніше не брав участь в електро-системі. Однак зараз велика кількість сучасних електроприладів, включаючи пральну машину, кухонну побутову техніку, часто поєднують в собі електричний струм і резервуари з водою. Для того щоб звести до мінімуму ймовірність ураження електричним струмом, в систему включають заземлення. Це необхідно, щоб в разі пошкодження електропроводки приладу користувач залишився цілим і неушкодженим.
Класифікація та принципи вибору розеток для дому
Існує кілька різновидів розеток, які відрізняються за своєю конструкцією, принципом роботи.
Різновиди розеток:
·         Вбудовані. Це прилади, на поверхні яких закріплена тонка кришка. Всі основні елементи, включаючи контакти та основу, містяться всередині стіни. Для їх монтажу необхідно зробити поглиблення, яке виготовляють за допомогою спеціальної насадки на перфоратор.
·         Накладні. Конструкція виглядає більш громіздкою через те, що всі діючі елементи знаходяться зовні. В стіні немає глибокого отвору в який поміщають контакти і дроти. Зазвичай такий різновид встановлюють, коли немає можливості створити окрему систему живлення, а дроти вкладають на поверхню стінки.

На даний момент на сайті elektrovoz.com.ua можна знайти розетки, в яких використовуються гвинти для кріплення до поверхні або клемні затискачі. Найпопулярнішим вважається другий варіант, так як він не вимагає гвинтового з'єднання. Однак дуже часто через невідповідність розмірів коробки та отвору, клемні затискачі випадають. Тому для монтажу у квартирі, де є маленькі діти, кращі обрати гвинтові з'єднання, які є більш надійними. Обираючи розетку, в першу чергу орієнтуються на прилади, які до неї будуть підключатися. Звичайні розетки розраховані на пристрої з невеликою потужністю. Однак є і спеціальна конструкція, основне призначення якої - це живлення потужної техніки. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також