Корисно, але чи безпечно?

1543 0

Ми у соцмережах:

Корисно, але чи безпечно?

Сьогодні на ринках обласного центру можна купити склянку чорниць за 2-2,5 гривні. Півлітрову банку — за 5-6 гривень. Ціна кілограма цих смачних і корисних ягід становить 9-14 гривень. Але чи всю чорницю можна їсти?

Сезон чорниць триває приблизно від другої половини червня до кінця липня. Це особливо прибутковий період для жителів Полісся. За день можна назбирати, залежно від навичок, півтора-два відра, кажуть селяни, а на збір однієї літри вони витрачають у середньому годину. — Цього року особливо добре збирати, бо чорниця вдалася крупна, гарна, — розповідає пані Галина, яка щоліта займається цим «народним промислом». — Це додатковий заробіток для моєї сім’ї. Якщо пощастить, то за сезон можна виручити до двох тисяч гривень. Закупівельники пропонують 12-14 гривень за кілограм ягід. Також чорницю можна продати на базарах Рівного та області. Перед тим як надійти у продаж, кожна партія чорниць проходить перевірку на вміст радіонуклідів. — Вся продукція рослинного і тваринного походження, яка знаходиться на території ринку, ретельно перевіряється, — говорить завідувач лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи №1 ТзОВ «Ринок» Світлана Лопацька. — Продавець, товар якого пройшов перевірку, отримує експертний висновок. Ті люди, що не здають свою продукцію для перевірки, не мають права реалізовувати її. Це стосується і чорниць. Тому перед тим, як купувати ягоди, варто поцікавитися, чи є у продавця експертний висновок.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також