Корисної ковбаси не буває. Гастроентерологи назвали найшкідливішу

5488 0

Ми у соцмережах:

Корисної ковбаси не буває. Гастроентерологи назвали найшкідливішу

Медики сходяться на думці, що ковбаса є дуже шкідливим продуктом, від вживання якого слід відмовитися. Адже в цьому м’ясному продукті містяться жир, сіль, нітрити і підсилювачі смаку, які перетворюють ковбасу в «бомбу уповільненої дії» для людського організму.

Крім цього, в ковбасу нерідко додаються рослинні замінники м’яса, такі як соя та інші бобові. При виробництві також можуть використовуватися кісткове борошно, яєчна шкаралупа, панірувальні сухарі. Одночасно з цим присутні в ковбасі фосфати порушують процес засвоєння кальцію, що може призвести до рахіту і остеопорозу.

Гастроентерологи кажуть, що вживання цього продукту збільшує ризик виникнення багатьох хронічних захворювань серця, шлунка і легенів. Любителі ковбаси нерідко страждають від гіпертонії та інших серйозних недуг.

Тим часом відмовлятися від ковбаси повністю не обов’язково. Важливо пам’ятати, що це делікатес, який можна вживати не більше 50 грамів на день.

Продукт може завдати шкоди людям з харчовою алергією, проблемами зі шлунково-кишковим трактом, а також при нирковій недостатності й набряках. Медики вважають, що безпечної ковбаси немає. Є продукт, який завдає більшої або меншої шкоди.

Найбезпечнішою дієтологи вважають варену ковбасу — вона піддається меншій обробці. Напівкопчена ковбаса — найбільш шкідливий продукт, адже її спочатку варять, потім смажать, а після всього цього ще й коптять. Кількість канцерогенів при такому способі приготування збільшується. Також шкідлива копчена ковбаса, яка до того ж містить продукти згоряння і радіолізу, що виробляються в процесі копчення.

Сирокопчені ковбаси містять велику кількість жиру. Крім того, в них багато натрію, канцерогенів і спецій, які в медичному середовищі вважаються провокаторами онкології. Також шкідливою стала ліверна ковбаса. Якщо раніше її готували з печінки, тепер до її складу входять найрізноманітніші субпродукти, обрізь сала, загусники, консерванти та інші шкідливі інгредієнти.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також