Костопіль хоче розширюватися

4531 0

Ми у соцмережах:

Костопіль хоче розширюватися

Архітектурно-містобудівна рада розглянула проект генерального плану міста Костопіль, про який у місті давно говорять і якого роками чекають.

Утім, представлене на розгляд – лише проєкт. Коли буде новий генеральний план - невідомо. Проєкт містобудівної документації представила головний архітектор проектів ДП ДІПМ «Містопроект». Були визначені принципові пропозиції розвитку, планування, забудови, використання територій міста на 15-20 років з урахуванням громадських та приватних інтересів та вимог містобудівного, санітарного, екологічного, природоохоронного, протипожежного законодавства.

- Основна мета генплану – розширити межі міста, - коментує перший заступник міського голови Костополя Андрій Ткачук, - у південно-західному напрямку (у бік Дубків) територію планується збільшити на 50-100 гектарів, там має бути житлова та рекреаційна зона, на північний захід (у напрямку села Іваничі) – на 150-200 гектарів, де має бути житлово-громадська забудова та промислова зона, й на північний схід (район дороги Костопіль-Сарни) – на 250-300 гектарів, де також має бути житлово-громадська забудова. Стара, вже забудована частина міста у новий генплан перенесена практично у такому ж вигляді. Описова частина генплану не завершена, організації та установи, які відповідають за мережі, комунікації та безпеку, переглядають і вносять свої зауваження. Коли «Містопроект» представить завершений генплан, відбудуться громадські слухання, і лише після цього буде рішення, схвалити чи відхилити цей проєкт. Коли це відбудеться – коментувати не беруся.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також