Костопільська громада знову в жалобі: 22 квітня попрощаються з двома загиблими Героями

1223 0

Ми у соцмережах:

Костопільська громада знову в жалобі: 22 квітня попрощаються з двома загиблими Героями

Костопільська громада втратила на війні ще двох Героїв – Валерія Переходька та Геннадія Гузоватого. 22 квітня оголошено Днем жалоби.

37-річний солдат Валерій Переходько загинув 17 квітня внаслідок алтилерійського обстрілу поблизу міста Кремінна, що на Луганщині. 

Народився Валерій 8 квітня 1986 року, проживав в селі Жалин. Закінчив Костопільське професійно технічне училище, в мирний час працював в будівельній сфері. 

Герой 27 березня пішов захищати рідну землю від окупанта, служив в десантно-штурмовій роті військової частини А1910.

Військовий разом з дружиною виховував трьох доньок.

-  Валерій був позитивним та життєрадісним, не тримав зла в собі, був щирим та мав добре серце. Я пишаюся, що він був моїм чоловіком, він відгукувався на кожну чужу біду, всім допомагав. В останній розмові, мій чоловік сказав: Я тебе сильно люблю, бережи себе, - розповідає дружина загиблого Ганна.

 

17 квітня біля Григорівки на Донеччині загинув 31-річний солдат Геннадій Гузоватий під час виконання бойового завдання, пов’язаного з захистом територіальної цілісності та державного суверенітету України.

Народився Геннадій 13 серпня 1991 року в селі Дюксин, закінчив Дюксинську загальноосвітню школу та був випускником Костопільського професійного технічного училища.

Чоловіка призвали на військову службу 1 березня 2022 року. Геннадій служив стрільцем стрілецької роти військової частини А7098.

В Героя залишилися дружина, матір,сестра та брат, який служить в лавах Збройних сил України.

- Світла людина…Геннадій дуже любив ліс, міг годинами милуватись неймовірною красою. Був майстром на всі руки, завжди міг підтримати і знайти спільну мову. Дуже любив та поважав свою дружину, був опорою та підтримкою. Мав ще багато планів, - розповідає сестра загиблого.

Костопільська міська рада висловлює щирі співчуття рідним і близьким Захисників. Світла пам'ять Героям! 

 

- Сьогодні, 21 квітня, просимо жителів Костопільської громади віддати шану та належно зустріти Героїв. О 19:00 - в'їзд похоронних кортежів із загиблими Героями Валерієм Переходько та Геннадієм Гузоватим до Майдану Шевченка, де відбудеться загально міське прощання. Маршрут кортежу: вул.Рівненська- вул.Нова - вул.Героїв України (колишня вул.8 березня), - йдеться у повідомленні міськради.

 

Прощання з Героєм Валерієм Переходько відбудеться 22 квітня: 11:00– заупокійна літія в його домівці(м.Костопіль, вул.Степанська 121, кв.11).

12:00 – чин похорону за загиблим Героєм буде звершуватись у храмі Олександра Невського.

Поховають Валерія Переходько на «Новому» кладовищі м.Костопіль поруч із іншими Воїнами Небесного Легіону.

 

Прощання з Героєм Геннадієм Гузоватим відбудеться 22 квітня:

13:00– заупокійна літія в його домівці (с.Підлужне, вул.Гвардійська 51).

14:00– чин похорону за загиблим Героєм буде звершуватись у Свято-Миколаївському храмі ПЦУ с.Велика Любаша

Поховають Геннадія Гузоватого на місцевому кладовищі с.Підлужне.

 

Нагадаємо, що в День жалоби на території громади буде приспущено Державний Прапор України на будівлях органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій. Заборонено вмикати розважальну музику в громадському транспорті, магазинах та закладах харчування.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також