Котляров рятуватиме парк від багатоповерхівок, а майбутній пам’ятник Бандері — від кіосків

1410 0

Ми у соцмережах:

Котляров рятуватиме парк від багатоповерхівок, а майбутній пам’ятник Бандері — від кіосків

Щоб у парку ім. Шевченка та навколо нього не виростали хаотично нові житлові будинки, головний архітектор Рівного хоче розробити детальний план території (ДПТ) — по 4,8 гектара в межах вулиць Княгині Ольги, Ст. Бандери та В. Чорновола. Зокрема, йдеться і про землі в районі господарського двору парку біля містечка атракціонів, яким кілька років тому цікавився інвестор. Тоді у місті подейкували, що на ласому шматку землі можуть звести ще одну непогану висотку. Після скандалу інвестор зник.

Дмитро Котляров, головний архітектор Рівного:

— Я хочу зробити ДПТ, бо ситуація дуже складна: у різних людей там є нерухомість, і вони по-різному бачать розвиток цього району. Є міська земля, є обласної ради, є приватна і є невиділені земельні ділянки. Так сталося, що генпланом дуже розмиті параметри забудови, що саме у тому місці можна робити. І я не хочу чекати, поки там почне щось «рости». Ця зона надважлива, бо вона впритул примикає до парку.

Дмитро Котляров

Всі знають про господарський двір парку, навколо якого постійно ведуться якісь розмови. Там є нерухомість, яка не належить місту, і на геопорталі можна побачити, що там уже видано містобудівні умови та обмеження. Мене це бентежить, і я не хочу чекати чергового скандалу. По зонінгу це поки Р-3.

А ще є баня (біля ресторану на розі вул. Ст. Бандери — В. Чорновола. — РВ.), це зона Ж-4, і там уже ведеться будівництво. Я переживаю, щоб не з’явилися багатоповерхівки біля парку, адже зонінг це дозволяє. Вулиця Степана Бандери — хороша, на неї можна запустити інвестиції. Але треба наперед дати інвесторам посил: що там можна зводити, а що ні.

Я не проти інвестування, але якщо бачення інвесторів громаді не підходить — буде конфлікт. Тому спершу треба громадою проговорити, як ми бачимо розвиток цієї території, і закріпити це у ДПТ. Можна ж прописати, що там може бути не вище трьох-п’яти поверхів, наприклад.

Майбутній пам’ятник Степану Бандері теж включаємо в цю зону — на сьогодні наше управління судиться з одним підприємцем, який намагається на цій території поставити малі архітектурні форми. Він вважає, що вони дуже гарні й дуже там доречні. Той підприємець нам навіть рахунки блокував, ми не могли виплачувати зарплати — боремося з ним за своє право не видавати паспортів прив’язки на тимчасові споруди, бо передбачаємо комплексний розвиток цієї території.

Отож з моменту отримання дозволу на розробку ДПТ буде один місяць на те, щоб всі бажаючі подали свої пропозиції. Замовником ДПТ буде управління містобудування та архітектури, розробити його можна за міські кошти або шукати інвесторів. Конкретно на сьогодні ще ніхто в управління містобудування та архітектури не звертався, це наша ініціатива розробити цей план. Ми маємо встановлювати правила забудови.

По тій території навколо парку, що сформована багатоквартирними житловими будинками, нових земельних ділянок немає — треба лише виділити землю ОСББ і закрити це питання. А по території біля ЦУМу, що обмежена провулком Парковим, ще будемо розбиратися. Коли будуть сили й натхнення, візьмемося і за цю частину — там треба «прорізати» вулиці й наводити порядок.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також