Кравчук у Рівному попався на туях

4102 0

Ми у соцмережах:

Кравчук у Рівному попався на туях

Директора міського тресту зеленого господарства Олександра Кравчука затримали правоохоронці. В момент отримання ним «неправомірної вигоди», тобто хабара. Гроші Кравчуку занесли як вдячність за продаж туй за заниженою вартістю. Згадані декоративні хвойні дерева були власністю тресту. Але замість того, щоб їх висадити, дерева продали. Хабар був невеликий — 18 тисяч гривень. Але відповідальність за це може бути значною.

Марія Юстицька, пресофіцерка обласного управління поліції:

— Правоохоронці викрили директора одного із комунальних підприємств Рівного на одержанні неправомірної вигоди. Задокументували протиправну діяльність посадовця оперативники управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР НП України — спільно із слідчими слідчого управління ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури. 15 травня його викрили під час одержання неправомірної вигоди в сумі 18 тисяч гривень за безперешкодний продаж декоративних хвойних рослин за заниженою вартістю, які перебувають у власності підприємства. Поліцейські затримали чоловіка та помістили в ІТТ. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ст. 368 Кримінального кодексу України. Як запобіжний захід обрано домашній арешт.

Санкція цієї статті передбачає як чималий штраф — від 17 тис. до 68 тис. гривень, так і позбавлення волі на кілька років — залежно від того, що вирішить суд.

Можливо, підозрюваному вдасться довести, що ніякого хабара він не брав. А йому на стіл просто поклали незрозумілий конверт.

Хто замінить його на посаді керівника тресту, доки триває слідство, — поки невідомо. На роботі підприємства це зовні не позначилося — так само косять по місту траву, метуть тротуари та висаджують на клумбах квіти. Висадки туй поки що не помічено.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також