Креативний депутат збудував замки і храм Віри, Надії та Любові

1841 0

Ми у соцмережах:

Креативний депутат збудував замки і храм Віри, Надії та Любові

Вже не вперше дубенчанин Валерій Потапчук дивує краян свою творчістю. Цього разу талановиті руки майстра змайстрували храм.

Потапчук Валерій не лише працює із молоддю у Будинку дітей та молоді та є депутатом Дубенської міської ради, а й доволі творча особистість. Мало хто знає про захоплення чоловіка, який полюбляє будувати мініатюрні замки із природного каменю, повідомляє у Фейсбуці Ксеня Галицька у блозі “Знай більше”

Спершу пан Валерій створив новий замок. 

- Давно хотів спробувати щось нове у своїх роботах. Попросив Сергія Яковчука, щоб допоміг вирізати дерев’яні деталі колон, нові вікна з рамами для форм. Він погодився. Зробив ескіз, підібрав основний камінь і до роботи. Самому було цікаво як вийде. Як вийшло судіть самі. Форми зробив під дерев’яні вироби, щоб колони вилити з гіпсу, потім пофарбував, – розповідає Валерій Потапчук. Зараз цей замок прикрашає подвір’я майстра-депутата.

 

А все починалося з того, що кілька років тому Валерій Потапчук зробив невеличку водойму біля власного будинку і захотів прикрасити її чимось особливим. І захопився будівництвом унікального замку.

Побачивши мій замок сестра попросили їй теж виготовити щось подібне. Я зрозумів, що це не залишає байдужим людей і захоплює їх. Зараз я знов для сестри виготовляю «пам’ятку архітектури», бо попередню їй хтось поламав. Видно, досліджував що і як там зроблено. Також в свій час, на замовлення Леоніда Кічатого, я виготовив для Державного історико-культурного заповідника міста Дубна 12 замків. З часом і там люди їх поламали, хоча ще декілька стоїть поблизу палацу Любомирських,зауважив пан Валерій.

 

А ще митець каже, що минулі два роки не працював над замками, але зараз знову приступив до роботи. Для основи чоловік обирає великий плоский камінь, який надихає на подальшу працю.

Саме камінь визначає форму майбутнього замку. Далі роблю креслення і творю, як підказує душа, – зауважив майстер.

А цього разу талановиті руки майстра змайстрували храм. Про свою працю митець каже: "Ніколи не думав, що захочеться заробити храм. Та після сюжету про те, як мармони знищили гектар скверу у Києві, щоб побудувати собі церкву останніх днів виникло таке бажання. Логіка їх зрозуміла: знищити все навколо, щоб прийшли останні дні. Хоча судячи з того, як цього року випалювали заплави та ліси в Україні ми також марамої. Так і створив собі храм - Віри - що ми подаємо вірус і будемо здорові. Надії - що наші хлопці перестануть гинути у російсько- українській війні, і вона закінчиться перемогою. Та Любові до Бога".

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також