Як врятувати дитячі речі, які дали усадку при пранні або забарвились

518 0

Ми у соцмережах:

Як врятувати дитячі речі, які дали усадку при пранні або забарвились

Життя мами повне турбот: годування, розвиваючі ігри, прогулянки на дитячому майданчику, прибирання, готування, прасування, і багато іншого, що падає на плечі молодих матусь.

В такому шаленому ритмі складно нічого не випустити з уваги, а тут ще й температуру в пральній машинці не вірно виставила! Як результат — дитячі повзунки, футболки та інший одяг сіли після прання, речі в пору на ляльок одягати...

Напевно, кожна молода мама потрапляла в подібну ситуацію. Поспішаймо Вас заспокоїти — нічого страшного не сталося, і ще є шанс врятувати речі, які сіли або полиняли після прання.

Як розтягнути речі, які дали усадку після прання

Якщо у Вас після автоматичного прання сіли дитячі речі — не варто засмучуватися. Багато господинь вже стикалися з такою неприємністю і придумали способи, щоб сівший дитячий одяг розтягнути та відновити. Дитячий трикотаж від виробника України при потребі чудово повертає первинний вигляд за безліччю перевірених метоів, що наведені нижче.

За допомогою кондиціонера

Візьміть кондиціонер для волосся, і зробіть розчин для замочування: 3 ст. ложки кондиціонера розміщуйте в 1 л теплої води. Замочіть річ в розчині, помасажуйте пальцями тканину та акуратно розтягніть предмет одягу до потрібних розмірів. Дайте воді охолонути. Потім акуратно відіжміть надлишок вологи, надіньте річ на скляну 3-х літрову банку. Вважайте, що банка — це манекен, за розмірами якого сілий одяг відновиться після висихання. Зауважимо, 3-х літрова банка годиться для розтягування одягу малюків, для старших діток, які носять розмір трохи більше, можете використовувати 5-літрові пластикові бутлі.

Холодна вода

Старий як світ, але від того не менш дієвий спосіб. Ідеально підходить для лляних сорочок, футболок та інших предметів гардероба. На півгодини замочіть речі в холодній, майже крижаній воді, потім руками розтягніть до потрібного розміру. Сушити варто тільки у вертикальному положенні — на вішалці або плічках.

Веселе купання

Спосіб підійде не тільки для того, щоб повернути форму одягу з усадкою, але і добре провести час з власним чадом. Таку нехитру гру просто обожнюють діти дошкільного та раннього віку. Здогадалися? Все вірно, одягніть на дитину сілу річ і запропонуйте їй прийняти теплу ванну. Можете вигадати цілий сюжет: скажіть дитині, що вона одягає чарівний купальний костюм для занурення на дно океану, або нехай представить себе в ролі моряка, який зазнає аварії судна. У процесі купання необхідно розтягувати мокрий одяг до потрібного розміру. Гарантуємо, маса сміху і гарний настрій Вам забезпечено!

Гримуча суміш

Якщо вищевказані способи не допомагають і Ви вже збираєтеся викинути сілі речі — час перейти до важкої артилерії. Отже, Вам знадобитися:

  • • вода кімнатної температури - 5 л;

  • • нашатирний спирт - 3 ст. ложки;

  • • скипидар - 1 ст. ложки;

  • • етиловий спирт - 1 ст. ложка.

З цих інгредієнтів зробити розчин, замочити в ньому річ на годину-півтори, потім ретельно прополоскати одяг, краще — з використанням ароматного кондиціонера, оскільки нашатир і скипидар мають сильний запах. Висушіть природним шляхом. Такий спосіб допомагає розтягнути навіть дуже сілий дитячий одяг, головне — не тримайте річ в розчині довше зазначеного часу.

 

Як врятувати речі, які забарвилися після прання

Ще одна поширена ситуація: дитячі речі полиняли або забарвилися після прання з іншим кольоровим одягом. Ці кілька ефективних способів допоможуть виправити ситуацію.

"Рятівна" сода

Простий, але ефективний спосіб відіпрати дитячі білі речі, які забарвилися після прання — це використання харчової соди. Просто додайте в барабан пральної машини 1 ч. ложку соди та рідкий миючий засіб — одяг буде білосніжним. Спосіб, до речі, підходить і для того, щоб освіжити не нову білу одежу — прибрати жовтизну і сірість тканини. Харчову соду, до слова, можна замінити кальцинованою, яка продається в господарських магазинах. Це спосіб, який допоможе в разі сильного фарбування.

Пергідроль

Пергідроль, він же звичайний перекис, теж добре допомагає відіпрати забарвлені дитячі речі. Для одного циклу прання буде досить 1 аптечної пляшечки перекису. Якщо результат недостатньо хороший, повторіть процедуру.

Речовини, що містять хлор і кисневі відбілювачі

Хороші результати в процесі відпирання полинялого і забарвленого одягу показують сучасні засоби, які містять хлор і кисневі відбілювачі. Зауважимо, якщо до їх складу входить хлор, то такі засоби призначені виключно для білих речей. Водночас кисневі засоби для виведення плям підходять і для прання кольорового одягу. Просто уважно дивіться на інформацію виробника: інструкція і сфера застосування завжди зрозуміло написані на упаковці.

Як уникнути фарбування дитячих речей і усадки після прання

На завершення, кілька порад про те, як правильно прати, щоб дитячий одяг не дав усадку і не пофарбувався в пральній машинці.

Перевіряйте барабан. Часом ми забуваємо в барабані машинки дрібні речі. А під час наступного прання нещаслива червона шкарпетка забарвлює всю дитячу білизну. Просто загляньте в барабан перед тим, як будете завантажувати в нього одяг.

➜ Вивчайте ярлики. Всі виробники друкують на ярликах одягу рекомендації по догляду — температурний режим, можливість використання відбілювача та ін.

➜ Замочуйте нові речі. Боїтеся, що нова річ може злиняти при пранні та пофарбувати інший одяг? Замочіть її у воді з 1 ст. ложкою кухонної солі або столового оцту. Ці речовини допомагають "зміцнити" барвник в тканині. Потім, виперіть нову кофтинку або футболку окремо, так зможете простежити, як поводиться фарба при пранні.

➜ Купуйте серветки для прання. Маст-хев всім, хто постійно стикається з тим, що одна річ зафарбувала іншу. Серветка має підвищену поглинаючу здатністю в процесі прання та під час полоскання. Вона просто всмоктує в себе всі фарбувальні елементи. Такі серветки кладуть в барабан машини. Купити їх можна в господарських магазинах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також