Кримінальні пристрасті навколо дитсадка не вщухають

1811 0

Ми у соцмережах:

Кримінальні пристрасті навколо дитсадка не вщухають

Як вже повідомляла «РВ», УБОЗ УМВСУ в Рівненській області звинувачував підприємців у шахрайському привласненні приміщення колишнього дитячого садка у Рівному, що на вулиці Набережній, 26А. За цим фактом працівники УБОЗу порушили та розслідували кримінальну справа. Однак Рівненський міський суд 12 травня 2008 року вказану кримінальну справу закрив як безпідставно порушену.

Як вже повідомляла «РВ», УБОЗ УМВСУ в Рівненській області звинувачував підприємців у шахрайському привласненні приміщення колишнього дитячого садка у Рівному, що на вулиці Набережній, 26А. За цим фактом працівники УБОЗу порушили та розслідували кримінальну справа. Однак Рівненський міський суд 12 травня 2008 року вказану кримінальну справу закрив як безпідставно порушену. Незважаючи на факт закриття кримінальної справи судом за відсутністю складу злочину в діях підприємців, обласний УБОЗ того ж дня порушив іншу кримінальну справу — тепер вже за фактом підробки документів, які стали підставою для реєстрації права власності на колишнє приміщення дитячого садка. Такі активні дії працівників міліції щодо захисту інтересів держави можуть викликати тільки захоплення з боку пересічного громадянина. Однак, як зауважують адвокати підприємців, усі слідчі дії у порушених кримінальних справах здійснювались тільки стосовно покупців даного майна, які придбали його на підставі цивільно-правових угод, жодна з яких в судовому порядку не була визнана недійсною. Отже, посадові особи Державної адміністрації залізничного транспорту України «Укрзалізниця», які продавали даний об’єкт нерухомості кілька років тому, діяли згідно з чинним законодавством? Чому не досліджується питання, яким чином дитячий садок було продано? А відповіді на ці запитання прості... Адвокати теперішніх власників даного майна розповідають, що до їхніх клієнтів наприкінці березня 2008 року навідувались «гості», які представлялися працівниками УБОЗу. Метою таких візитів, за твердженням підприємців, було бажання працівників міліції встановити «справедливість». Мова йшла нібито про суму у 100 тисяч доларів США, позаяк, на думку відвідувачів, даний об’єкт нерухомості придбаний за заниженою вартістю та за нього необхідно «доплатити». У разі відмови на підприємців очікувало кримінальне переслідування та всіляке блокування комерційної діяльності. За дивним збігом обставин, всі погрози були виконані. Так, в квітні УБОЗ провів близько 20 обшуків у житлових та офісних приміщеннях підприємців, адвокатських конторах їхніх захисників. В той же час відповісти на запитання, хто насправді причетний до того, що приміщення дитсадка сьогодні перебуває у приватній власності, і перевірити, чи не відбувалася приватизація із порушенням законодавства, взялися працівники управління Служби безпеки України в Рівненській області.

Коментар Роман Черняк, начальник слідчого відділу УСБУ в Рівненській області: — Ми порушили кримінальну справу за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України, яка трактується як привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Справа порушена не проти конкретних посадових осіб Державної адміністрації залізничного транспорту України «Укрзалізниця», а за окремими фактами, в тому числі й за фактом відчуження приміщення колишнього дитсадка на вулиці Набережній. Тобто проводиться необхідна перевірка, в ході якої й буде дано правову оцінку дій посадових осіб «Укрзалізниці».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також