Лате і капучино: різниця не тільки в піні

400 0

Ми у соцмережах:

Лате і капучино: різниця не тільки в піні

Оскільки кількість різновидів кави величезна, можна й не знати різницю між кавою лате та капучино. Вони дуже схожі — обидва містять еспресо і спінене молоко. Основна відмінність полягає у кількості молока. Лате містить одну або дві порції еспресо з більшою кількістю спіненого молока і тонким шаром молочної піни зверху, тоді як капучино має набагато більше піни.

Щоб приготувати лате, просто додайте свіжозварений еспресо в чашку, збийте молоко і влийте його в еспресо. Віддаєте перевагу пінному капучино? Додайте порцію еспресо в чашку і повільно влийте спінене молоко, нахиливши ємність з молоком під кутом набік.

Коли мова йде про приготування капучино та лате, все залежить від того, як збивати молоко. Для капучино бажано збивати молоко, тримаючи трубку ближче до поверхні молока, щоб утворилося більше піни. Готуючи ж лате, вставте трубку панарело ближче до дна ємності з молоком, щоб досягти більш легкої й менш пінистої консистенції.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також