Лавренчука призначили "хитро"

2241 0

Ми у соцмережах:

Лавренчука призначили

У 2013 році Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти опинився у центрі скандалу. Тодішній ректор інституту Микола Віднічук набрав на роботу родичів і витратив на премії "для своїх" понад 1,3 млн. грн. Віднічука тоді звільнили, штат скоротили і фінансування закладу з обласного бюджету зменшили.

Андрій Лавренчук

Андрій Лавренчук
У 2013 році Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти опинився у центрі скандалу. Тодішній ректор інституту Микола Віднічук набрав на роботу родичів і витратив на премії "для своїх" понад 1,3 млн. грн. Віднічука тоді звільнили, штат скоротили і фінансування закладу з обласного бюджету зменшили. Новим керівником інституту став Андрій Лавренчук, заступник тодішнього голова Рівненської ОДА Василя Берташа. Але нещодавно на керівництво закладу знову надійшла скарга в обласну раду — премії роздають, як і раніше, а на роботу знову набирають "по блату". Торік в інституті роздали 950 тисяч гривень на премії. Деякі викладачі отримували по дві-три тисячі гривень на місяць преміальних, а ось проректори, бухгалтери і всі, хто має вищі посади і ближчі до керівництва, — по 4-5 тисяч додаткових до місячної зарплати гривень. Михайло Кириллов, голова Рівненської обласної ради:
— Мені надходили скарги на інститут, тому ще наприкінці минулого року створив робочу групу з депутатів та громадськості, яка мала вивчити роботу закладу. Група опрацювала документи і виявила, що поки ми економимо на всьому, інститут мільйон витратив на премії. На Волині, яка є подібною за розмірами до нашої області, є такий самий інститут післядипломної педагогічної освіти. Там працює 120 осіб, і в рік на фінансування закладу з обласного бюджету витрачають 7,5 млн. грн. На наш інститут ми спершу запланували виділити 9,5 млн. грн., але коли побачили, які там премії платять, під час внесення змін до обласного бюджету 1,5 млн. у закладу забрали. Ці гроші залишаться у галузі освіти. Краще нехай їх витратять на закупівлю комп'ютерів для шкіл. Незважаючи на те, що інститут фінансується з обласного бюджету, він отримав вищий ступінь акредитації і звільняти та призначати директора я не можу. У закладі мають бути вибори керівника. Андрія Лавренчука звільнити я хочу давно. Але Василь Берташ підписав таке хитре розпорядження, що подолати його я не можу. Він мав право і призначив Лавренчука виконувачем обов'язків до наступних виборів в інституті. А провести вибори непросто. Проте ми плануємо найближчим часом оголосити конкурс, який триватиме два місяці, а тоді — і вибори.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також