Лідер за вмістом цинку

2116 0

Ми у соцмережах:

Лідер за вмістом цинку

У давнину гарбузове насіння давали кволим людям для загального зміцнення, посилення імунітету, профілактики захворювання суглобів і для полегшення болю, коли загострювався артрит.

У гарбузових зернятах міститься багато цінних вітамінів і мікроелементів: вітаміни групи В (В1 і В2, В5 і В6, В9), Е і К, кислота РР (ніацин), холін, магній, марганець, мідь, залізо, фтор, цинк, фосфор, селен, клітковина.

Сире або смажене гарбузове насіння бажано їсти не більш як 100 г на день. Перевищення цієї норми може призвести до розладу шлунка й накопичення солей.

Сучасні дослідження показують, що сире насіння нейтралізує й виводить з організму різні токсини, поліпшує формулу крові. Наявні в ньому мікроелементи нормалізують роботу щитоподібної залози, прискорюють регенерацію клітин і допоможуть зберегти зір.

Жирні кислоти омега-3 та омега-6 справляють благотворний вплив на стан судин, шкіри, волосся й нігтів, помічні при запаленнях.

За вмістом цинку гарбузове насіння в трійці лідерів: лише 30 г забезпечують до 70% добової потреби організму в цьому мікроелементі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також