Лікар Важовський відсудив і зарплату, і посаду

4281 0

Ми у соцмережах:

Лікар Важовський відсудив і зарплату, і посаду

У міській лікарні Рівного торік було ліквідовано фізіотерапевтичне відділення. Замість нього створили фізіотерапевтичний кабінет. При цьому скоротивши посаду завідувача відділення. Але Петро Важовський, завідувач уже неіснуючого відділення, подав до суду, де домігся визнання незаконності звільнення та відсудив майже 100 тисяч гривень заробітної плати за час вимушеного прогулу. Але у лікарні не поспішають це рішення виконувати, сподіваються домовитися.

Петро Важовський, фізіотерапевт:

— У нашому фізіотерапевтичному відділенні обслуговувалось багато пацієнтів. Наразі на всю лікарню залишилося усього кілька людей, які мають практичний досвід. Хоч в лікарні є багато відділень, пацієнти яких потребують реабілітації, а це — нейрохірургія, травматологія, ортопедія та інші.

Згідно з новими вимогами МОЗ, всі хворі з цих відділень після проходження гострої фази захворювання повинні відновлювати своє здоров’я. Однак повноцінної реабілітації ніхто не робить, а наше відділення розігнали. Думаю, що це зробили на догоду приватним структурам. Адже в Рівному діє багато приватних реабілітаційних структур, в яких день лікування коштує для хворого від 2 тисяч гривень. І тепер люди після інсультів та тяжких травм змушені платити такі кошти для того, щоб не залишитися каліками. А наше відділення, де лікування відбувалося безкоштовно, ліквідували. Тому я й намагаюся відновити справедливість через суд.

Віктор Іськів, керівник управління охорони здоров’я Рівного:

— Фізіотерапевтичне відділення реорганізували, тому що Національна служба здоров’я не надавала договори та не оплачувала процедури. Тому довелося об’єднати фізіотерапію з реабілітацією. Щоб ви розуміли, фізіотерапія — це процедури. Наприклад, електрофорез, ультрависокочастотна терапія та інші. Їх призначають постраждалим при певних забоях або коли в людини зняли гіпс та потрібно розробити руку. А реабілітація — це уже набагато складніший процес.

Юрій Осіпчук, голова «медичної» комісії міської ради:

— Депутати рекомендували головному лікарю Євгену Кучеруку знайти спільну мову зі своїм колегою. Петро Важовський все життя пропрацював у лікарні та має величезний досвід. Вважаю, що у цій ситуації потрібно знайти мирне вирішення проблеми.

У Центральній міській лікарні Рівного наразі утримуються від коментарів з цього приводу.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також