Лікарська байдужість

2523 0

Ми у соцмережах:

Лікарська байдужість

Рівнянина Василя Кравчука до приймального відділення Рівненської обласної лікарні у суботу привезли його рідні. Чоловік був у тяжкому стані — вже у лікарні, очікуючи на допомогу медиків, він кілька разів непритомнів. Рідні вмовляли медперсонал оглянути пацієнта, але впродовж кількох годин ніхто цього не зробив.

Рівнянина Василя Кравчука до приймального відділення Рівненської обласної лікарні у суботу привезли його рідні. Чоловік був у тяжкому стані — вже у лікарні, очікуючи на допомогу медиків, він кілька разів непритомнів. Рідні вмовляли медперсонал оглянути пацієнта, але впродовж кількох годин ніхто цього не зробив. — Ми разом з дружиною привезли швагра до лікарні об 11-й годині, — розповідає Микола Стасюк. — Черговий лікар спочатку поверхнево оглянула хворого і сказала, що з ним все добре. Навіть здивувалася, чому його привезли. Лише після наших вмовлянь невропатолог пан Бочковський порадив черговому лікарю приймального відділення направити хворого до міської лікарні на комп’ютерну томографію. Ні автомобіля швидкої допомоги, ні медсестри, яка мала б супроводити хворого, нам ніхто не надав. Довелося везти на власному автомобілі. Через годину ми повернулися. До 15.30 до хворого ніхто з лікарів не спромігся підійти. Тим часом його стан почав погіршуватися. Жінка благала лікарів хоча б перевірити його тиск, але їй відмовили. Мовляв, це нічого не змінить. Рідні кажуть, єдине, на що спромоглися лікарі — поклали хворого на каталку. На кілька годин про нього ніби всі забули. Не справило враження на лікарів і те, що пан Стасюк показав своє посвідчення депутата Рівненської райради, сподіваючись хоч так вплинути на байдужість медиків. «Заворушилися» лікарі тільки тоді, коли хворий почав непритомніти. — Єдина, хто справді по-людськи поставився, — каже пан Стасюк, — лікар з відділення гематології Світлана Дердела. Вона оглянула пацієнта і одразу визначила, що в нього ще й запалення легенів. Завдяки їй зробили усі необхідні аналізи, і зважаючи на тяжкий стан хворого, пацієнта поклали у реанімаційне відділення. До речі, з таким халатним ставленням лікарів я зустрічаюся вже не вперше.

Коментар Мирослав Семанів, головний лікар Рівненської обласної лікарні: — Цей пацієнт лікується в нас вже не вперше. Раніше він лікувався амбулаторно. Прокапали кілька годин і поїхав додому. Напевно, цього разу він гадав, що буде так само. Тому спочатку пацієнт відмовлявся від госпіталізації. Загалом, у нас по лікарні є наказ, що нікого з хворих більше години в приймальному відділенні не тримати. Але це винятковий випадок. Зважаючи на погане самопочуття хворого і те, що йому паморочилася голова, наші лікарі направили його на комп’ютерну томографію головного мозку в міську лікарню. А це зрозуміло, зайняло трохи часу. Згодом лікарі виявили в хворого запалення легенів. Тому було прийнято рішення терміново госпіталізувати його в реанімаційне відділення. Нині він отримує необхідне лікування. Що стосується скарг рідних, ми провели службове розслідування і дійшли висновку, що ніяких порушень з боку лікарів не було.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також