У кабінеті лікаря з Рокитного знайшли не тільки пакунок зі «свіжим» хабаром, а й купу інших грошей

3521 0

Ми у соцмережах:

У кабінеті лікаря з Рокитного знайшли не тільки пакунок зі «свіжим» хабаром, а й купу інших грошей

У лікарні в Рокитному правоохоронці затримали 48-річного лікаря-травматолога. Саме в той час, коли він отримував 1500 доларів від чоловіка, якому потрібне було сприяння в отриманні групи інвалідності. Ці документи мали б визначальний вплив на медичну комісію, яка оглядає чоловіків-призовників і визначає придатність за станом здоров’я до служби під час мобілізації. Документи, які б підтверджували інвалідність і дали можливість отримати відстрочку від мобілізації та безперешкодно виїхати за кордон.

Під час обшуку в кабінеті лікаря слідчі вилучили стільки грошей, що купюр вистачило б, щоб застелити ними підлогу. Загалом йдеться про пакунок з хабарем, а ще понад 230 тис. грн та 4 700 доларів.

Лікаря затримано. Крім того, перевіряється причетність до вчинення злочину інших працівників медзакладу, а також законність отримання іншими особами медичних документів, які дають право на відстрочку від мобілізації. Прізвища лікаря правоохоронці не розголошують, проте підозра впала на травматолога Юрія Русиняка.

Марія Юстицька, речниця поліції Рівненщини:

— Лікаря-травматолога було затримано безпосередньо під час отримання неправомірної вигоди. Оскільки це відбулося у службовому кабінеті, то було проведено невідкладні обшуки. Зокрема, й за місцем засідання медичної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК). Було задокументовано, що медик обіцяв посприяти чоловіку в отриманні групи інвалідності, яка посприяє у відстрочці від мобілізації. Одразу після затримання лікаря було доправлено в ізолятор тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Підозра у скоєнні злочину медику була вручена на другий день після затримання. Максимальне покарання, передбачене інкримінованою підозрюваному статтею, передбачає від 2 до 5 років позбавлення волі.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також