Лісівники розповіли, як доглядати за ялинкою в горщику та що треба мати для її повернення

2096 0

Ми у соцмережах:

Лісівники розповіли, як доглядати за ялинкою в горщику та що треба мати для її повернення

Вчора Клеванський лісгосп почав продавити живі новорічні ялинки у горщиках. Всього для продажу підготувати 90 ялинок і частину з них успішно реалізували. Цьогоріч вперше в Україні лісівники Рівненщини розпочали акцію, відновідно до якої можна куплену в горщику ялинку повернути в лісгосп і компенсувати собі частину коштів, витрачених на її купівлю.

Інженер лісових культур Клеванського лісгоспу Михайло Квятковський розповідає:

Ялинки, які ми продаємо у горщику, спочатку ростуть на спеціальних розсадниках, осінню, коли закінчується вегетаційний період, ми ці ялинки пересаджуємо у горщики. Особливість таких дерев у тому, що коренева система знаходиться у ґрунті і є можливість потім висадити їх. На період свят необхідно слідкувати за тим, щоб ґрунт не пересох. А після свят можна винести ялинку на балкон або в якесь інше приміщення, вкутати горщик, щоб не перемерзла земля, і в такому стані залишити до весни, або повернути по акції і 75% від її початкової вартості ми повернемо назад.

Розповідають, що при повернені має бути цілий горщик, не зрізана верхівка ялинки. Також обов’язково показати товарний чек, який видали при покупці ялинки, та не зірвана бирка.

Іванофранківець Андрій Беля приїхав на Рівненщину у справах та вирішив придбати ялинку з Клеванського лісгоспу, він був першим покупцем:

Подібну акцію проводять уже давно, але інформації про неї не поширюють. Я сам працюю у лісовій галузі. Вибрав у горщику, бо її весною просто можна висадити в парку, на алеї, на дачі. В горщику не ставив ніколи, бо не було потреби, адже сам займаюся посадкою лісу. Це я взяв для свого кума, бо хочу, щоб він показав своєму сину, як садять дерева та доглядають за ними. В Івано-Франківську ті люди, які живуть у приватних будинках, не купляють новорічні ялинки щороку, а садять біля будинку і прикрашають її. Такий варіант продажу ялинок хороший, так, може, двори будуть зелені.

Також у Клеванському лісгоспі можна придбати ялинку не тільки в горщику, а й зрізану.

Щоб дерево простояло до кінця свят та не обсипалися голки, лісівники розповіли, як за ними потрібно доглядати:

Купивши ялинку, її для початку треба розморозити, так аби не було різкої зміни температур. Підливати ялинку треба розчином води з цукром. Тоді хоч вона й не буде рости, але житиме та не обсипатиметься, – розповідає головний лісничий Клеванського лісгоспу Петро Кусік.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також