У Рівному люди стали небезпечні для тварин

4879 0

Ми у соцмережах:

У Рівному люди стали небезпечні для тварин

У Рівненському зоопарку зараз немає не тільки відвідувачів. Значно менше й працівників виходить на роботу. До тварин пускають лише тих, хто їх годує. Тут сподіваються, що уже в травні звіринець відвідуватимуть рівняни.

Олег Павлюк, директор зоопарку Рівного:

− Оскільки став відомий факт, що людина в зоопарку в Нью-Йорку заразила тварину коронавірусом, то вирішили, що у нас в зоопарку на роботу виходитимуть під час карантину лише доглядачі, які годують тварин. Ми організували їхнє довезення, бо вони усі живуть в селах навколо міста. Всі інші — у відпустках.

Однак уже готуємося приймати відвідувачів. Адже наша діяльність має певну специфіку. Квітень та травень — це місяці, коли у нас найбільше відвідувачів. Тоді ми активно заробляємо кошти на утримання тварин. Уже в липні та серпні кількість людей, які хочуть потрапити до зоопарку, зменшується. У зимове міжсезоння зоопарк лиш витрачає кошти, що заробив влітку. Тому будемо просити із пом’якшенням карантинних заходів дозволити роботу зоопарку. Якщо можна буде прогулюватися в парках, то хай дозволять і в зоопарку. У нас велика територія. Будемо дотримуватися усіх санітарних норм. Слідкуватимемо за дистанцією людей біля каси та не дозволятимемо великого скупчення біля вольєрів. Зробимо дезінфекційні коврики, облаштуємо всі туалети дезінфекторами для рук. Не можна буде відвідувачам потрапити лише до тераріуму, адже там закритий простір.

З огляду на ситуацію, що склалася, будемо наприкінці року звертатися до міської ради, щоб виділили нам фінансову допомогу. Її розмір буде залежати від відсотка грошей, що ми недоотримали від продажу квитків.

Цього року зоопарк планував завершити реконструкцію клітки для левів. На ці роботи уже передбачено в міському бюджеті 2,2 млн грн. Однак зараз директор установи сумнівається, що вони зможуть їх отримати.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також