Люди зі зброєю громадам Рівненщини вже не потрібні

17555 0

Ми у соцмережах:

Фото з архіву

З початком повномасштабного вторгнення громади області почали створювати добровольчі формування. Однак зараз вже почали сумніватися, чи потрібні громадам такі озброєні громадяни. Першими про це заявили в Дубні — звернулися до військового командування, щоб розформувати такий загін.

Василь Антонюк, міський голова Дубна:

— У нас діяло два добровольчих формування «Волинь». Це були патріотично налаштовані мешканці, які допомагали охороняти громадський спокій під час війни. Одне з цих формувань було дуже дієве. Однак його розформував своїм рішенням голова районної військової адміністрації. Те, яке залишилося, нам не потрібне. У його складі перебуває більше десяти осіб, а сама роль їхнього громадського формування звелася до піару. Тож ніякого фінансування ми їм не передбачали. Звернулися до командира, щоб їх розформували. Адже в державі вийшов юридичний казус: ДФТГ було створено рішенням міської ради, проте рада не має повноважень його розформувати.

Олександр Поліщук, речник Рівненської ОДА:

— Тривають узгодження з військовими по всіх добровольчих формуваннях територіальних громад області та їхнього чисельного складу. Рішення будуть прийняті пізніше, відповідно до рішення військового командування.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також