Махлювали деякі учасники забігу «Сильні духом», що вперше відбувся онлайн

996 0

Ми у соцмережах:

Махлювали деякі учасники забігу «Сильні духом», що вперше відбувся онлайн

Понад 200 учасників не лише з України, але й зі США, Ізраїлю, Фінляндії, Румунії та Польщі зареєструвалися на онлайн-забіг «Сильні духом». Цей забіг, найдовша дистанція якого 21км, упродовж попередніх років проходив у рівненському гідропарку.

Цьогоріч через карантин у «Рівненському клубі бігу» вирішили провести змагання у форматі онлайн. Тобто кожен, хто зареєструвався, отримував стартовий номер, а біг — де йому заманеться. Результати фіксували за допомогою різноманітних застосунків. Втім, як розповів керівник «Рівненського клубу бігу» Сергій Ющишин, дехто намагався махлювати, надсилаючи неправдиві результати:

— Мені, якщо відверто, незрозуміло, для чого це було робити, адже є багато різних категорій, і потрапити в призери було не так вже й складно, але такі підозри у нас є. Хоча є випадки, коли учасників справді підвела техніка. Наприклад, батарея у старих смартфонах за час напівмарафону розряджалася, і учасник не міг підтвердити результат. Підсумкові результати плануємо оголосити в неділю, до того часу будемо розбиратися. Найімовірніше, «Забіг у вишиванках» на День Незалежності теж відбудеться у подібному форматі, тому ми в клубі вже задумуємося над тим, як фіксувати результати. Можливо, взагалі не будемо визначати призерів та переможців. А може, для тих, хто хоче поборотися за результат, дуже жорстко все регламентуємо. Зокрема, який саме застосунок використовувати.

Щодо географії українських учасників, то, крім Рівненської області, до забігу «Сильні духом» долучилися бігуни з Києва, Львова, Луцька, Тернополя. Дехто з рівнян біг, відпочиваючи на морі. У Рівному основними локаціями стали гідропарк, де було приблизно 30 осіб, а також парк ім. Шевченка та хіміків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також