Малюють тільки зебри

2022 0

Ми у соцмережах:

Малюють тільки зебри

Рівненські водії їздять «на око». Бо після зими дорожньої розмітки, елемента безпечного руху, в Рівному майже не залишилося. А фірма, яка виграла тендер ще у квітні, наразі «малює» лише пішохідні переходи.

розмітка

Днями активісти провели під стінами міської ради акцію -намалювали пішохідний перехід та розмітку, аби нагадати, що місто досі без них
Торік розмітку в Рівному робила клеванська фірма «Колор С.?І. М». Відповідно до тендера, який виграла, мала отримати майже мільйон з бюджету, бо частина розмітки, яку клала, повинна була бути пластиковою з не менш як роком гарантії. Втім, зиму вона не витримала. Цього року торги виграло чернігівське товариство «Транс Лайн Груп». Управління ЖКГ підписало договір із ним ще наприкінці квітня, зобов'язавшись з міського бюджету сплатити 692 тис. грн. за понад 125 кілометрів звичайної розмітки та більше шести — пластикової. Чернігівці виграли торги у київської фірми, знизивши ціну у понад два рази. Відповідно до проекту, який готувало управління ЖКГ, розмітка мала б обійтися Рівному в 1,5 млн. грн. Микола Лавріченко, співвласник та директор ТзОВ «Транс Лайн Груп»:
— Договір був підписаний наприкінці квітня, але для того, щоб приступити до виконання, нам потрібен ряд документів від міської влади. Тільки минулого тижня ми отримали від ЖКГ ордер, що дозволяє проводити роботи, та затверджені тимчасові схеми дорожнього руху від поліції. Але досі не маємо найважливішого документа — проекту нанесення розмітки. Без нього ми не можемо працювати, бо ж не знаємо, де і яка розмітка має бути. Якщо помилимося і трапиться ДТП — відповідальність буде на нас. Загалом дуже здивований був, що після зими минулорічної розмітки у Рівному не залишилося взагалі. Таке вперше бачу, хоча працюємо ми у багатьох містах. Якби розмітка залишилася, ми б її лише поновили, а так потрібно малювати все заново. Тим не менше, одну бригаду у Рівне минулого тижня ми вже відправили — наносимо розмітку на пішохідні переходи. Планую і сам приїхати до вас у місто днями, аби особисто зустрітися з керівництвом. Сподіваюся, після цього процес пришвидшиться і управління ЖКГ таки надасть нам проект. Наскільки розумію, його у них немає, тому й не дають. Ми готові докласти і свої зусилля, аби виправити ситуацію. З економічної точки зору нам невигідно розтягувати роботи, бо ж чим швидше ми все зробимо, тим швидше заберемо з міста наших працівників. Якщо буде проект, за місяць-півтора впораємося з роботою.
Ярослав Сахнюк, начальник міського управління ЖКГ:
— Усі потрібні документи: ордер та схему дорожнього руху — ми надали. За проектом нанесення розмітки до нас вони не зверталися. Ми дали списки вулиць і де яка розмітка має бути. Якщо розмітки не видно, то наш спеціаліст міг би показати. Фірма так говорить, щоб виправдати себе, і дає задню, бо тепер каже, що не вкладається у 692 тис. грн.
Володимир Хомко, міський голова Рівного:
— На торгах фірма скинула суму, а тепер каже, що потрібно їй 300 тис. грн. додати. Я з ними навіть зустрічатися не хочу, доплачувати нічого не будемо. Але добре, хоч цього року клеванська фірма не виграла. Вона робила дуже погано, ми ледь вижили її, а перемогти її було неможливо, бо вона постійно зменшувала суми. Подивимося, як чернігівська фірма справиться.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також