Мар’ян ГОДА: «Вихід «Вересу» у перші лігу — це престиж для Рівного»

1017 0

Ми у соцмережах:

Мар’ян Года

Мар’ян Года — відомий рівненський підприємець, голова ради Асоціації платників податків у Рівненській області, засновник і керівник ГО «Тернопільське земляцтво», член наглядової ради футбольного клубу «Верес». Трохи футбольного інсайду від Годи — в інтерв’ю про Рівне, перемоги і «Верес».

У день виходу у першу лігу Мар’ян Года емоційно привітав команду «Верес» на своїй офіційній сторінці у Facebook: «Сьогодні визначний день для рівненського футболу! Підсумками останніх двох матчів Народний Клуб «Верес» Рівне вийшов у Першу Лігу! Згадуючи напружені матчі, хочу вкотре подякувати гравцям за емоцію. Перемога була складною, але очікуваною. Мої вітання тренерам, команді та вболівальникам, які заряджали на успіх! На Верес чекає блискуче майбутнє!».

— Рівне буквально просякнуте ейфорією після виходу «Вересу» в першу лігу. Розкажіть про ваші стосунки з клубом. Про ваше сприйняття радісної події.

— Як прихильник футболу і, зокрема, «Вересу», я був в захваті від подій того дня. Команда здобула перемогу у плей-оф і отримала старт у першу лігу.

— Доповните ваше привітання?

— Перша реакція завжди емоційна. Мені хотілося привітати команду, усіх причетних та небайдужих. Тепер для нас головне — це довіра вболівальників. Для Рівного ця перемога престижна.

— Нагадаймо читачам, яке відношення ви маєте до «Вересу». Яким є ваш функціонал? Чи стало більше роботи?

— Я є членом наглядової ради футбольного клубу. Фактично, комунікатором між клубом та органами місцевої влади. Команда виконала своє завдання — і з цієї позиції здійснювати комунікації тепер простіше.

— Чого потребує команда в першу чергу? Якщо про матеріальне.

— Звичайно, ми хотіли б розраховувати на підтримку з міського бюджету, адже бюджет першої ліги суттєво відрізняється від витрат другої. Важливо, щоб матчі могли відбуватися у Рівному. Нам потрібен стадіон. Ми розуміємо, що це тривалий процес, тому говоримо про поетапне введення в експлуатацію стадіону, починаючи з поля та однієї трибуни.

— Завжди цікаво, що відбувається після перемоги. Яким є життя клубу зараз?

— Перед клубом стоїть першочергове завдання: доукомплектувати команду сильними гравцями. Нам потрібно підсилити склад «Вересу».

Негативний відбиток на будні футболістів накладає ситуація з коронавірусом. Матчі відбуваються при порожніх трибунах. Хотілося б, щоб ми це подолали. Футбол — це видовищна гра, яка розрахована на вболівальників.

Довідка РВ

20 серпня 2020 року Рівненський «Верес» здобув право підвищитися у класі за спортивним принципом. За сумою двох матчів плей-офф «Верес» обіграв «Черкащину» — 2:0 та 1:1.

Футбольна історія оновленого «Вереса» розпочалася 22 липня 2015 року, коли команда зіграла свій перший офіційний матч у розіграші Кубка України з футболу та стартувала у Другій лізі ПФЛ.

Наразі «Верес» розбудовує нову структуру клубу, проводиться реконструкція стадіону «Авангард». У планах ПАТ «Рівненський народний клуб «Верес» — якнайшвидше повернення в еліту українського футболу та здобуття права на участь у кваліфікації європейських кубків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також