Маска страшніша за штраф? Про інцидент з вчителькою у Вараші

4071 0

Ми у соцмережах:

Маска страшніша за штраф? Про інцидент з вчителькою у Вараші

Суд оштрафував на 17 тисяч гривень вчительку української мови та літератури з Вараського ліцею №1, яка навідріз відмовляється носити захисну маску. Під час судового розгляду педагог вказала, що є віруючою, тому не потребує усіляких засобів захисту від коронавірусу. Однак в адміністрації школи та управлінні освіти вважають інакше.

Олена Корень, керівниця Вараського управління освіти:

Рекомендації та постанови Кабміну — рекомендаційні, але всі заходи щодо захисту дітей та вчителів від пандемії були ухвалені рішенням педагогічної ради школи. Рішення педагогічної ради є обов’язковим до виконання усіма учасниками педагогічного процесу: вчителями, дітьми та батьками. Було прийнято рішення, що вчителі та учні старших класів обов’язково мають носити захисну маску під час перерви. Під час уроку вчитель може знімати маску і проводити урок без маски.

Однак вчителька української мови та літератури повідомляє, що їй Бог не дозволяє носити маску. Так і сказала: «Якщо одягну маску, то це для мене смерть». Ця вчителька говорить, що вона євангельського віросповідання. Тобто вона прихожанка однієї з протестантських конфесій. Більше того, вона ніколи не вимірює температуру, бо говорить, що в безконтактному термометрі є якийсь чіп. Тоді у школі пішли їй на поступки та запропонували міряти температуру особистим термометром, який вона могла брати з дому. Вона й від цього відмовилася.

Як до фахівця, то до вчительки немає претензій. Адже ті діти, кого вона готувала до конкурсів та різних олімпіад, мають хороші результати. Вона сильний фахівець у своєму напрямку. Однак ситуація неоднозначна. Із цією вчителькою у нас йдуть переговори. Переконуємо її, що потрібно носити маску, бо вона наражає на небезпеку себе і дітей. Якщо вона не послухає, то щодо неї будуть застосовуватися інші дії. Тим більше, що за міські кошти для вчителів було закуплено одноразові маски, є маски багаторазового використання. Зрештою, є захисний щиток, який можна одягати замість маски. Але вчителька відмовляється усе це носити.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також