Мастильні матеріали для кар'єрної техніки. Якому виробнику віддати перевагу

674 0

Ми у соцмережах:

Мастильні матеріали для кар'єрної техніки. Якому виробнику віддати перевагу

Вибір мастильних матеріалів для кар'єрної техніки: особливості експлуатації машин в гірничодобувній промисловості, що ще потрібно враховувати при покупці.

Сьогодні в гірничодобувній промисловості використовується велика кількість різної техніки. Вона відрізняється багатофункціональністю, складністю і здатністю працювати в дуже важких умовах. Саме тому дуже важливо вибирати мастильні матеріали для спецтехніки правильно. Про те, які фактори потрібно враховувати, скажуть фахівці TotalEnergies. Поговоримо про те, що потрібно враховувати при покупці, як вибирати підходяще масло і які лінійки для кар'єрної техніки є у самого бренду Total.

Техніка в гірничодобувній промисловості: як вона працює?

Спецтехніка, яка виконує специфічні завдання на виробництві, завжди піддається підвищеним навантаженням. У випадку з машинами, що працюють поза приміщеннями, впливають ще й несприятливі погодні умови. Кар'єрна техніка сильно схильна до впливу дрібних частинок, які постійно витають навколо неї, так як вона майже завжди експлуатується в умовах дуже високої запиленості повітря.

Велика кількість дрібного пилу негативно впливає на мастило, адже воно потрапляє в мастильний матеріал через повітряний фільтр навіть при дуже ретельному догляді. Також негативний вплив мають високі навантаження (часто техніку експлуатують тривалими циклами, іноді цілодобово), постійне підвищення і зниження оборотів мотора при роботі, що швидко забруднює внутрішні поверхні двигунів.

Всі ці особливості роботи кар'єрних машин призводять до того, що для них потрібно обов'язково купувати спеціалізоване масло. Інакше його доведеться дуже часто змінювати, та й техніка буде швидко зношуватися.

Як вибрати мастильні матеріали для кар'єрної техніки

Через специфічні умови роботи машин більшість фахівців сходяться на тому, що при обслуговуванні кар'єрної техніки необхідно використовувати специфічні масла для кожного агрегату. Закуповують їх, орієнтуючись на сервісну документацію, в якій прописані всі вимоги за якістю до мастил. Важливо дотримуватися таких заявлених виробником параметрів:

♦ в'язкість;

♦ клас якості;

♦ термостійкість;

♦ витрата на чад.

Бажано брати мастила, що мають посилені антиокислювальні та мийно-диспергуючі властивості.

У деяких ситуаціях можна замовити мастильний матеріал іншої в'язкості, ніж потрібно за специфікаціями. В першу чергу це стосується холодних регіонів, де бажано використовувати зимові або всесезонні масла, у яких індекс температурної в'язкості менше, ніж вимагає виробник. Якщо ж техніка працює в дуже жаркому кліматі, мастильні матеріали, навпаки, підбираються зі збільшеним індексом.

Порада! Обов'язково дотримуйтеся інтервалу заміни мастила. Він регламентований виробником і повинен бути скоректований з урахуванням реальної роботи техніки. Є три способи визначити, коли масло пора міняти. Календарний метод підходить, якщо техніка працює весь час з приблизно однаковим навантаженням, визначення за напрацюванням і величиною пробігу краще для випадків, коли техніка задіюється нерегулярно. Якщо є лабораторія, можна визначати фактичний стан мастильного матеріалу, але це дорого і довго.

Мастила для кар'єрної техніки від бренду Total

Бренд Total виробляє широкий спектр різних масел для всіх видів техніки, що працює в гірничодобувній сфері. У компанії вже є лінійки, які протестовано і які активно використовуються на навантажувачах, бульдозерах, конвеєрах, кранах, землерийних снарядах, генераторах, самоскидах, бурових установках, драглайнах, дробарках, насосах і ін. Бренд працює з найбільшими гірничодобувними компаніями, а також співпрацює з виробниками важкої техніки. Це потрібно, щоб створювати більш ефективні засоби і отримувати зворотний зв'язок за наявними в каталозі товарами.

Розробник мастильних матеріалів постійно знаходиться на зв'язку з найбільшими брендами, які виробляють спецтехніку і устаткування. Це і Belaz, і Hitachi, і Komatsu, і Scania. Більш докладний список ви можете знайти на сторінці виробника, присвяченій мастилам для землерийної, кар'єрної і гірничодобувної промисловості.

Серед продуктів бренду можна підібрати повний набір масел для використовуваного у вас обладнання. Наприклад, для гусеничного екскаватора підійдуть такі мастила:

♦ редуктор повороту і ходу - CARTER SH 220. Захищає від високих навантажень, має високий індекс в'язкості і низький показник тертя. Дозволяє працювати при екстремально низьких температурах. У мастила висока стійкість до окислення, що продовжує її термін служби в 2-4 рази при експлуатації в умовах спеки.

♦ охолодження - GLACELF AUTO SUPRA. Антифриз має присадки, що не містять плівкоутворюючих речовин, тому виключає відкладення на поверхнях, де використовується. Має високу морозостійкість і повністю безпечний.

♦ гідравліка - EQUIVIS XLT 32. Має низьку в'язкість, що гарантує повну готовність гідравлічної системи до роботи після старту. Засіб зменшує утворення відкладень, нагару, продовжує інтервали заміни.

♦ поворотний круг - COPAL OGL. Випускається в серії з трьох товарів. Має в складі протизадирні присадки, розроблено спеціально для змащення відкритих зубчастих передач. Знижує рівень зносу, захищає підшипники ковзання, збільшує термін служби обладнання.

Подібним чином можна підібрати різні мастильні матеріали і для іншого обладнання, будь то дробильний верстат, колісний екскаватор, самоскид або навантажувач.

TotalEnergies розробляє мастила для сучасної техніки. Вони збільшують термін служби самого устаткування і не вимагають частої зміни. Це дозволяє знизити операційні витрати на виробництві, зменшити кількість простоїв. Тому багато компаній роблять вибір саме на користь цього виробника.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також