Майдан у Рівному вже без плит

1709 0

Ми у соцмережах:

Майдан у Рівному вже без плит

Розпочалася довгоочікувана реконструкція головної площі Рівного — майдану Незалежності. Будівельна бригада працює над демонтажем старих бетонних плит неподалік аптеки, на поганий стан яких скаржилися пішоходи. Незабаром замість них почнуть вкладати бруківку. Загалом на заміну плит, встановлення додаткових лавок та смітників витратять більше 6 мільйонів гривень.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

Плануємо замінити ці побиті плити, бо вони уже геть знищені. Спочатку планували замінити бетонні плити на такі самі. Однак виявилося, що жоден завод в Україні уже таких не виготовляє. Більше того, якщо їх замовити, то вони обійдуться втридорога. Тому було вирішено замість плит покласти гарну бруківку. Кошти на реконструкцію майдану Незалежності було виділено ще на початку року. Хотіли робити це раніше, але почали тільки тепер. Адже громадськість була проти такого ремонту. Говорили, що потрібно оголосити міжнародний конкурс на кращий проєкт реконструкції майдану Незалежності. Але всі ми розуміємо, що мине дуже багато часу, поки цей конкурс відбудеться.

Через це наші плани наступні: прибираємо розбиті плити, на їхнє місце кладемо бруківку. Якщо виявиться, що якісь плити більш-менш цілі, то покладемо їх в інших місцях. Іншими словами, замінимо усе побите, тоді зможемо чекати конкурсу і того глобального ремонту.

Додамо, що тендер з реконструкції майдану Незалежності виграла здолбунівська фірма «Кортакоз». Її власником значиться Анатолій Панасюк, який проживає у Рівному.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також