Мешканці багатоповерхівки у Рівному скаржаться на затоплення підвалу через проблеми з каналізацією

1341 0

Ми у соцмережах:

Голова ОСББ Володимир Сидорук

Сьогодні під час комісії з питань міського господарства розглянули звернення мешканців ОСББ «Вишневий двір», що на вулиці Гайдамацькій, 13 у Рівному. Рівняни скаржаться, що регулярно забивається каналізаційна труба, внаслідок чого затоплюється підвал першого та другого під’їздів будинку. Через це у будинку постійно стоїть сморід та з’являється пліснява.

на фото  Андрій Чегодаєв

Начальник служби каналізації Рівненського облводоканалу Андрій Чегодаєв підтвердив, що каналізація засмічується регулярно, проте на звернення від мешканців будинку працівники водоканалу реагують своєчасно.

Відповідно до нашої статистики, цього року каналізація засмічувалася у лютому, травні та у червні. Те, наскільки часто засмічується каналізація, залежить від потрапляння туди сторонніх предметів. Однією з причин проблем з каналізаційною трубою може бути те, що мешканці самовільно реконструювали чи проводили заміну каналізаційних мереж, зокрема приєднання до зовнішніх мереж водоканалу. На ці роботи ніхто не брав відповідних дозволів, тобто документів, хто і чому проводив заміну, немає. Лише під час огляду працівники водоканалу з’ясували, що з пластикових труб влаштували нові приєднання. При цьому старі чавунні випуски залишилися не загерметизовані. Самовільно проводити подібні роботи без погодження з водоканалом не можна, – розповів Андрій Чегодаєв.

Натомість голова ОСББ Володимир Сидорук розповів, що у каналізаційній трубі є перелом. Мешканці будинку хотіли поміняти частину труби, щоб не було розриву, проте дитсадок, який знаходиться неподалік будинку і з яким є спільна каналізаційна труба, не дає на це згоди.

Під час комісії з питань міського господарства депутати вирішили виїхати до будинку, мешканці якого скаржаться на проблеми з каналізацією. На місці разом із представниками водоканалу планують ще раз обговорити проблему та знайти її вирішення.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також