Ми — спідвейні селюки!

1710 0

Ми у соцмережах:

Ми — спідвейні селюки!

До редакції надійшов відкритий лист від групи місцевих шанувальників спідвею, в якому вони звертаються до влади Рівного з проханням долучитися до відродження цього виду спорту і, зокрема, головної спортивної арени — мототреку. Вболівальники занепокоєні, що ось-ось і Рівне залишиться без улюбленого виду спорту. Друкуємо цей лист зі скороченнями.

”Ми опинилися перед прямою загрозою втрати останніх крихт колись гучної слави Рівного як центру розвитку cпідвею, як міста, де цей вид спорту люблять не лише прості мешканці, але й підтримує міська влада, як місця, де регулярно проводяться серйозні міжнародні змагання світового та європейського рівня. На порядку денному питання про саме існування нашої арени — мототреку — як об’єкта, де проводяться міжнародні змагання. На наш мототрек, на наше місто, на всіх нас у Європі дивляться просто як на злиднів чи недолугих селюків, які шкодують вкласти копійку у те, від чого залежить їхня репутація, і що вже завтра зможе приносити усій громаді не тільки емоції, радість, відчуття втраченої спідвейної гідності, але й реальні дивіденди. Погляньте на наш мототрек. Невже такою має бути сучасна спортивна арена? Невже нам усім не соромно, що на ній немає навіть найелементарніших за нинішніми мірками речей: належного освітлення, пристойних сидінь, необхідного обладнання для проведення змагань? Невже нам буде байдуже, якщо іноземні спортсмени, федерації і клуби остаточно викреслять Рівне зі своїх списків через елементарну і всім очевидну причину: тут просто НЕБЕЗПЕЧНО. Небезпечно їздити, падати, боротися. Небезпечно тому, що за помилку доводиться платити неспівставиму і дику для європейців плату — здоров’я та життя? Уже кілька років усі нам говорять про нагальну, просто кричущу необхідність встановити борти європейського зразка, які різко знижують загрозу травм для всіх учасників змагань. Уже кілька років ми в Рівному усе зітхаємо і нарікаємо на брак коштів. Але з таким підходом тих коштів не буде ніколи, бо вже завтра до нас просто перестануть їздити. І це не фантазії. Вже у вересні Рівне і всі ми разом із вами можемо втратити черговий етап Української ліги спідвею, особистий чемпіонат України і фінал Української ліги спідвею. Нам говорять прямим текстом: «Або ви встановлюєте борти безпеки, або цей етап пройде в іншому місті». Можливо, пора вже міській владі втрутитися і винайти необхідні кошти? Бо ми розуміємо, що грошей у бюджеті мало, але ж, мабуть, там вони все-таки є».

Загалом сім підписів.

Коментарі Сергій Шевчук, начальник міського управління сім’ї, молоді та спорту: — Ми неодноразово зверталися до керівництва ТСОУ з пропозицією передати мототрек у комунальну власність міста. Втім, відповіді так і не отримали. Нині ж «місто» не має права фінансувати ремонт цього об’єкта, це буде нецільове використання коштів. Петро Гарват, голова обласної організації ТСОУ: — Подібні листи спрямовані на те, щоб створити ажіотаж навколо мототреку. Напевно, хтось хоче забрати його у нас. Ми ж у міру можливостей проводимо ремонт, залишилось кілька секторів, думаю, у цьому році завершимо. Ми вже замінили на стадіоні дерев’яну огорожу, і, сподіваюся, наступного сезону зможемо-таки придбати надувні борти. І це при тому, що нам ніхто не допомагає. Тренування для спідвеїстів безкоштовні, орендну плату ми зменшили з 15 до 3 тисяч.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також