Мічуда знає, хто його замовив, і доведе це у суді (ВІДЕО)

3500 0

Ми у соцмережах:

Ігор Мічуда

Нещодавно у мережі Інтернет з’явилося відео, очевидно, зроблене оперативниками, на якому видно, як чоловік провокує сина начальника ДАБІ Рівненщини Андрія Мічуду, щоб той узяв хабар та посприяв зустрічі з його батьком. Однак, як видно на відео, збентежений хлопець відмовляється навіть про таке говорити. Після цього «агент» іде до офісу чоловіка, зовні дуже схожого на відомого рівненського забудовника, де звітує про провал їхньої операції. Тож наш журналіст вирішив розпитати Ігоря Мічуду, керівника ДАБІ Рівненщини, чи знає він про це відео, і прокоментувати ті події. До слова, Ігор Мічуда балотується на посаду міського голови Рівного — як раніше заявляв, «вирішив іти на міського голову Рівного, коли зрозумів, що закон працює на обраних»

— Як ви можете прокоментувати те відео, що з’явилося у вільному доступі?

— Це справжня відеофіксація того, що відбулося. Адже перед цим управління по боротьбі з економічними злочинами давала громадськості змонтоване відео, щоб мене очорнити. На відео, яке з’явилося у вільному доступі, чітко видно, що мене намагалися підставити. Видно, як чоловік намагається «впихнути» хабар моєму сину. Я знаю ім’я цієї особи — він 5 років відсидів за вбивство, мав відсидіти усі 7 років. Крім того, у 2017 році має ще статтю за хабар. Однак підписав угоду з прокуратурою, таким чином закрив її. Зараз ця людина значиться комерційним директором житлових комплексів у Рівному, а саме «Рівненська брама», вкладники якого уже не раз скаржилися, що їх обдурили.

Щоб мене підставити, хтось на Київ написав звернення до ДАБІ, що на цьому житловому комплексі є якісь порушення. Однак ніякої перевірки ми не проводили через відсутність опису порушень. У той же час компанія, що будує цей комплекс, має контракт на купівлю батареї у фірми «Мека», в якій колись працював мій син Андрій Мічуда. І заборгувала компанії «Мека» гроші за купівлю батарей за три місяці. Тому фірма «Мека» наполягала, щоб вони сплатили борг 300 тисяч гривень та переказали ще 100 тисяч гривень передоплати за майбутню поставку. Саме про ці гроші той чоловік говорить моєму синові Андрію Мічуді під час зустрічі в кафе та намагається частину їх йому дати. Вони спеціально дотягнули до такої суми боргу, щоб виглядало, ніби хабар був особливо великих розмірів.

— Однак на відео видно, як ваш син відмовляється брати кошти…

— Так, мій син був у шоковому стані та не розумів, що відбувається. Адже у компанії «Мека» він уже на той час не працював. На відео видно, як він говорить, щоб той звернувся до бухгалтера компанії «Мека», бо він тут ні до чого. Однак той чоловік, скажу так — «агент» поліції — додає, що хоче дати моєму сину гроші, щоб той посприяв його зустрічі зі мною, начальником ДАБІ Рівненщини. Мій син відмовляється від грошей і йде. А тепер подумайте, як людина, яка, за словами прокурорів, вимагає кошти, може від них відмовитися?

— Чому «агент» поліції, який п’ять хвилин тому пропонував хабара вашому сину, йде в офіс — як видно з відео, відомого у Рівному забудовника?

— Бо нечесні забудовники, на мою думку, заплатили правоохоронцям, щоб мене прибрали. Вони робили усе для того, щоб незаконно здати свої об’єкти. На їхній дорозі стояв тільки начальник ДАБІ Рівненщини Ігор Мічуда. Цей забудовник, якого можна побачити на відео — це Качановський Сергій Миколайович, який стоїть за будівництвом 12-поверхового житлового комплексу, що виріс у центрі міста за драмтеатром. На той момент забудовник намагався ввести його в експлуатацію. Однак у будинку не було ні електрики, ні газу, ні утеплення. Вони хотіли швидко продати квартири у незавершеному будинку. Кажуть, що у цього пана був ще один об’єкт, на будівництво якого той хотів перекинути гроші, отримані від продажу квартир у багатоповерхівці за театром. Оскільки будинок був неготовим, то у ньому не можна було жити. Отже, й продавати готові квартири. Тому ДАБІ не дозволяла вводити його в експлуатацію та поселяти туди мешканців. Адже людей відверто обманювали.

— А як йде слухання в суді справи із звинуваченнями щодо вас?

— Слухання моєї справи по суті у Рівненському міському суді вже переносили п’ять разів. Засідання так і не може розпочатися, бо не з’являється прокурор. Хоч моя справа про нібито корупцію уже має 12 томів, у якій, щоправда, немає жодного доказу, лише припущення. Над моєю справою працювали аж 11 прокурорів, проте жоден тепер на суд не приходить. Прокурори прекрасно розуміють, що за те, що зі мною зробили, хтось має відповідати. Адже ні в чому не винна людина півроку просиділа у слідчому ізоляторі. Жодна людина не може опинитися у в’язниці та бути обвинуваченою у тому, що вона не скоювала.

— Коли прокуратура звітувала, що спіймала вас на корупції, то це виглядало наче велике досягнення. Невже у них немає жодного доказу проти вас?

— Жодних доказів немає, бо я нічого протиправного не скоював. Господарський апеляційний суд навіть визнав дійсним договір про купівлю батарей, який намагалися визнати як фіктивний. Ви тільки задумайтесь. Одна приватна структура замовила в іншої товар. Сплатила за нього по безготівковому рахунку. З цих 400 тисяч гривень було сплачено на користь держави ПДВ понад 66 тисяч гривень. Товар наявний на складі, згідно з актом поліції.

Яке відношення до цієї господарської операції має керівник ДАБІ Рівненщини Ігор Мічуда та його син?! По-перше, до цих фірм жоден з нас на той час вже не був причетний. По-друге, в якій країні з хабарів сплачують податок на користь держави? Коли прокурори за кошти забудовників сфабрикували цю справу, то мене спеціально посадили у камеру, щоб зламати. Однак я не злякався та не підписав документів, що винен, як того хотіли прокурори. Адже я знаю, що вони робили ставку тільки на те, що їм вдасться мене залякати.

— Ви не боїтеся, що вся ця справа може негативно позначитися на вас як кандидатові на міського голову Рівного?

— Я пішов на вибори, бо відстоюю справедливість. Усі ті, хто замовив та організував цю сфабриковану справу, будуть відповідати. Адже не можуть так просто взяти заплатити гроші та зламати людині життя. Їм не пощастило, що на їхньому шляху трапився я. Адже Ігор Мічуда уже все у житті бачив та має залізні нерви. Через це він доведе цю справу до кінця, в якій буде винесене рішення іменем України.

Тому я і балотуюся на міського голову Рівного, щоб зламати сформовану роками корупційну систему в обласному центрі, коли забудовники з грошима намагаються всім керувати. Хочу звернутися до рівнян, які робитимуть свій вибір 25 жовтня. Добре подумайте, кого обиратимете!

Особисто у мене є досвід на державній службі та в бізнесі, а також громадській роботі, тому я точно зможу керувати Рівним. За роки роботи Ігор Мічуда має 52 грамоти. У 2009 році мене в Рівному визнавали меценатом року, а у 2013 році я став кращим будівельником року.

Передвиборча агітація.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також