Микола Несенюк: Повернення до «Маріуполя»

678 0

Ми у соцмережах:

Микола Несенюк: Повернення до «Маріуполя»

Торік з України виїхали чи не всі іноземні футболісти. Особливо постраждати від цього мала команда «Шахтар», до якої за чесно зароблені її власником гроші впродовж понад двадцяти років збирали гравців з усього світу. Здавалося, що без них команда пропаде. Бо ж залишились майже самі українці, які у «Шахтарі» до цього або лише підігрували іноземцям, або сиділи у запасі, або віддавались «в оренду», або виступали за команду Маріуполя, що звалася «Іллічовєц» і лише після примусової декомунізації стала «Маріуполем» показуючи останнім часом убогу гру і не менш убогі результати.

Але сталося диво – футболісти, які нічого не демонстрували у Маріуполі, замінивши іноземних втікачів, допомогли «Шахтарю» стати чемпіоном. Це диво створив тренер Йовичевич, якого за здобутий під його керівництвом чемпіонський титул... звільнили з роботи.
 
І диво закінчилося – гравці, які ще навесні показували чемпіонську гру, тепер знову грають як колись у Маріуполі. На рівні навіть не середнячків, а кандидатів на «виліт». Принаймні у грі проти «Вереса» без варіантів розгромленого перед тим у Житомирі, «Шахтар» виглядав непереконливо, коли не сказати більше.
 
Мені можуть заперечити, мовляв у Рівному за «Шахтар» не грали незрівнянні Судаков із Трубіним, а також жменя свіжих іноземців, караван яких знову потягнувся до Львова, де базується нині «Шахтар». З ними би точно була інша гра! Не впевнений. Тому що коли у команди є гра, то вона не втрачається через відсутність кількох футболістів. А гра нинішнього «Шахтаря» аж занадто нагадує гру колишнього «Маріуполя».
 
А може причина в іншому? Може граючи на рівні команди з міста, захопленого ворогом, гравці «Шахтаря» натякають на звільнення Маріуполя від окупантів? Ну тоді нехай...

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також