Микола Несенюк: Україна не може бути нейтральною

1107 0

Ми у соцмережах:

Микола Несенюк: Україна не може бути нейтральною

У тих, кому нині за сорок, часом виникають проблеми зі здоровим глуздом, яких вони самі не помічають. Це підтверджують певні особливості їхньої мови. Нинішні сорокарічні, а також ті, хто молодше, можуть, наприклад, сказати, що «моя дівчина вагітна», або "у дівчини було двоє дітей", навіть не зауваживши, що це суперечить згаданому вище здоровому глузду. Коли дівчина, то не вагітна, коли вагітна, то вже не дівчина – принаймні так було в останні тисячу років. Тепер не те!

Тому що навчалися нинішні сорокарічні у каламутні часи, коли стара наука вже закінчувалась, а нова ще не виникла. І тому ми чи не щохвилини чуємо від них таке, чого не може бути, коли дивитися на це з точки зору грамотної людини.

Це ж саме і з нинішньою владою, яка щось там говорить про можливість «нейтрального статусу» України, який обговорюється на перемовинах із ворогом.

Цим хлопцям десь плюс-мінус по сорок і тому, попри свої гарні дипломи, вони часом геть не дружать із здоровими глуздом.

Нейтральним може бути або той, хто не бере участі у війні, або той, кого перемогли і диктують йому умови подальшого існування. Тому Україна аж ніяк не може бути нейтральною. Бо Україна веде війну, відбиваючи напад росії, тобто воює! А нейтральні країни не воюють, а "зберігають нейтралітет"!

То про що тоді говорять наші «переговорники»? Що вони мають на увазі? Як ми можемо бути нейтральними по відношенню до країни, яка на нас напала і веде проти нас війну?

Ми є однією із двох сторін міждержавного конфлікту! А «нейтральними» ми можемо стати лише тоді, коли нас переможуть і ми підпишемо капітуляцію, погодившись на умови загарбника!

Здавалося, що це має бути ясним як Божий день! То чому тоді наші представники на перемовинах щось там кажуть про «нейтралітет»?

Цьому може бути дві причини – або під виглядом згоди на «нейтралітет» нам хочуть підсунути нашу капітуляцію, або ці наші представники на переговорах погано вчилися у школі і тому не знають справжнього значення багатьох слів. Приблизно як ті, що повідомляють про «вагітних дівчат». Але ж тут справа серйозна – йдеться про подальшу долю нашої держави!

Тому давайте, хлопці, визначатися із термінами. Коли чогось не знаєте – запитайте у старших. Ми підкажемо!

Микола НЕСЕНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також