Міліціонери повертаються. Через суд

2607 0

Ми у соцмережах:

Міліціонери повертаються. Через суд

Половина з понад 150 рівненських правоохоронців, які не пройшли переатестацію і були звільнені, пішли до суду. Днями Рівненський окружний адміністративний суд кількох вже поновив на посадах. Звільнені і поновлені готові працювати і на нижчих посадах, головне, аби у поліції, в якій після реформи зарплата зросла майже вдвічі.

суд Волошин

Олександр Волошин, колишній заступник начальника департаменту захисту економіки у Рівненській області — один з небагатьох, кого суд не поновив на роботі. На фото — під час засідання у Волинському окружному адміністративному суді
Олена Брагіна, начальниця сектора правового забезпечення ГУ Нацполіції у Рівненській області: — У суд звернулося 79 звільнених правоохоронців. Станом на позаминулий понеділок сімох суд поновив на посадах, трьом відмовив у задоволенні позову. До суду пішли переважно ті, у кого посади не були високими. З тих, хто виграв суди, ми прийняли назад на роботу поки одного — колишнього заступника начальника міськвідділу Юрія Сістука, він погодився працювати простим оперативником. Що робити з іншими поновленими — вирішуватиме керівництво. Однозначно ми готуватимемо апеляційні скарги. Бо суд, ухвалюючи рішення поновити на посаді, зазначав, що були відсутні правові підстави проводити переатестацію, тобто заперечив ідею реформування поліції. На жаль, у протоколах атестаційних комісій не була написана мотивація звільнення. У суді члени комісій намагалися довести, що були праві і приймали рішення звільнити через певні причини, але звільнені надавали документи — хороші результати тестування, позитивні відгуки керівництва. На Рівненщині працює близько двох тисяч працівників поліції. Але як зазначив начальник ГУ Нацполіції області Сергій Князєв, наразі відчувається кадровий голод. Потребують слідчих, оперативників, рядових. На початку червня розпочали набір у Нацполіцію Рівненщини. Подати заяву може кожен віком від 18 до 27 років. Братимуть без досвіду роботи і навіть без юридичної освіти (хоча вона буде перевагою), а далі кілька місяців навчатимуть. Окрім того, після випускних у вишах у поліцію області після навчання прийдуть працювати 40 випускників. Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також