Мільйонеру повернуть вилучені на Рівненщині 700 тисяч доларів

5841 0

Ми у соцмережах:

Мільйонеру повернуть вилучені на Рівненщині 700 тисяч доларів

Два роки тому на Рівненщині зупинили автомобіль «Audi Q7», в багажнику якого знайшли близько 700 тисяч доларів. Керував автомобілем начальник митного відділу поста «Ягодин» Михайло Бурдейний. Усі гроші було розподілено на пачки з підписами «СБ Люб.», «Прок», «Кулік 7 000», «прокурор» та ін. Тоді ж зробили припущення, що так було підписано, кому їх везуть. Більше того, відомий журналіст Юрій Бутусов написав на своїй сторінці у соціальній мережі, що це хабарі лише за травень.

Не відставало від звинувачень і Державне бюро розслідувань, яке офіційно заявило, що розкрило схему незаконного переміщення вантажів через державний кордон без сплати податків. В її організації звинувачували начальника одного з митних постів Волинської митниці, що керував автомобілем, в якому й знайшли таку велику суму грошей. Говорилося, що частину грошей начальник брав собі, а іншу — «розподіляв між іншими правоохоронними структурами».

Однак довести у суді причетність Михайла Бурдейного до незаконного збагачення та грошей не змогли. Під час судового розгляду з’ясувалося, що ні авто, ні гроші у багажнику митнику не належать. Автомобіль виявився власністю дружини митника, а відповідальність за гроші взяв на себе мільйонер. Останній говорив у суді, що він отримав таку суму від брата, який напередодні продав готельний комплекс і мав на меті купівлю комерційної нерухомості. Цікаво, що адвокат мільйонера просив у суду не повертати його гроші, а переказати їх на потреби ЗСУ. Але суд таке клопотання не підтримав.

Оскільки слідство не змогло довести факт незаконного збагачення Михайла Бурдейного, а ще заперечити, що він на автомобілі дружини перевозив гроші мільйонера, то кримінальну справу закрили.

Наразі вирішується питання про зняття арешту з близько 700 тисяч доларів, які, за логікою, мають повернути бізнесмену.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також