Міністр обіцяв взяти на державне фінансування Вараську лікарню

842 0

Ми у соцмережах:

Міністр обіцяв взяти на державне фінансування Вараську лікарню

Керівник Рівненської ОДА Віталій Коваль зустрівся з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим. Домовилися про вирішення проблеми Вараської лікарні.

 «Спільно з Сергієм Анощенко ініціювали перед міністром питання про додаткове фінансування для Вараської лікарні (СМСЧ №3). Нагадаю, медзаклад із державної власності передали у комунальну. А коштів у місцевому бюджеті на утримання та зарплати медпрацівникам не передбачили», - інформує Віталій Коваль.

Вже сьогодні МОЗ направило до Мінфіну необхідну для вирішення цього питання документацію. Додаткове фінансування з держбюджету дозволить погасити заборгованість перед працівниками на період реорганізації в комунальний некомерційний заклад. Після цього лікарня зможе заключити угоду з НСЗУ та отримуватиме своєчасне фінансування.

Максим Степанов пообіцяв взяти питання під особистий контроль.

«Під час стрімкого поширення COVID-19 важливо зберегти мережу закладів та лікарів. Вони мають право на гідну оплату праці, а наші мешканці – на професійну допомогу. Особливо під час епідемії коронавірусу!» - наголосив Віталій Коваль.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також