Міністр Резніков збрехав. Яйця для армії таки купували по 17 гривень

1403 0

Ми у соцмережах:

Міністр Резніков збрехав. Яйця для армії таки купували по 17 гривень

Великий корупційний скандал у Міністерстві оборони вирішили прикрити брехнею.

Після того, як стало відомо, що чиновники під час війни займаються мародерством та вирішили купувати яйця по 17 гривень, то спочатку міністр оборони Олексій Резніков насмілився погрожувати журналісту. Згодом той узагалі почав брехати, що все переплутали та ніяких яєць по 17 гривень не було. В результаті той таки зумів втриматися на посаді.

Голова Держаудитслужби Алла Басалаєва підтвердила «Главкому», що яйця таки купували по 17 гривень:

- Так, купували по 17 грн за штуку. Десяток – 170 грн. Формування замовлень за каталогом в дечому спрощує процеси закупівлі продуктів харчування військовим, але дозволяє маніпулювати цінами, плюс логістика, завантаження, розвантаження.

Окрім яєць, у Міністерстві оборони була викрита шалена корупція, яка процвітала на закупівлях у часи війни:

- Щодо аудиту Міноборони, то це був важкий захід. Зафіксували велику кількість порушень. Не буду вдаватися в деталі через те, що акт таємний. Ми знаємо, що є багато кримінальних проваджень за результатами перевірки. Щодо всіх проваджень – таємниця слідства. Скажу лише, що фіксували шалену дебіторську заборгованість – 100% авансування договорів і невиконання їх у строк контрагентами. Контрагенти – нерезиденти, в деяких випадках зловживали.

На жаль, не було якісно відібрано контрагентів. Ми розуміємо постачальників: війна і треба гарантії, вони вирішили їх отримували авансуванням на 100%. У деяких випадках були гарні контрагенти –продукція поставлена у строк. Ми говоримо і про речове забезпечення, і про озброєння. У деяких випадках постачання товару не відбувалося в строк. І якщо українська сторона заявляла, що ми не можемо чекати пів року, поверніть нам платіж, то платіж повертався, але через курсову різницю ми втрачали великі суми, по 250 млн грн лише на курсовій різниці. Бо долар у квітні й у вересні – це вже інший долар.

Також фіксували речове майно неналежної якості: бронежилети й каски, які прострілюються, не відповідають заявленому класу. Відповідно, Міноборони відмовляється приймати такий товар. І він лежить на складах, просто собі лежить. Повернути вже немає кому. А гроші на 100% сплачені.

Читайте також по темі: Міноборони купує харчі для ЗСУ вдвічі-втричі дорожче – розслідування

Взяли корупціонерів, які продавали армії яйця по 170 гривень

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також