Міноборони назвало причину вибуху міномета на рівненському полігоні

1702 0

Ми у соцмережах:

Міноборони назвало причину вибуху міномета на рівненському полігоні

Проведений 11 липня слідчий експеримент показав, що розрив міномета "Молот" на рівненському полігоні, внаслідок якого загинули троє військовослужбовців, а дев’ятеро отримали поранення, стався через подвійне заряджання, повідомляє "Укрінформ".

Про це заявив заступник міністра оборони Ігор Павловський під час засідання комітету з питань національної безпеки та оборони.

За словами Павловського, на полігоні зімітували практично всі події, які могли статися безпосередньо під час виконання завдань 6 липня.

"Під час подвійного заряджання міномета наслідки руйнування ствола міномета були точно такі, як сталися у п’ятницю", - сказав він.

За словами генерала, в рамках експерименту було підірвано ще один міномет, цього разу з однією міною у стволі.

"Після цього міномети ми передали до інституту судових експертиз з метою з’ясування остаточних причин і проведення аналізу стосовно конструкційних особливостей матеріалу, з якого вони зроблені", – сказав він.

Військова прокуратура, нагадаємо, говорила про три версії вибуху міномета "Молот": подвійне зарядження міномету, тобто службова недбалість військовиків, неналежний стан "Молота" і неналежний стан міни, яка заряджалась.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також