Міносвіти отримає скаргу на Рівненську обласну раду

2974 0

Ми у соцмережах:

На фото - Наталія Тарасевич

Волонтер та член БО «Дзвони надії» Віталій Павлов повідомив, що надіслав лист до Міністерства освіти, в якому розписав, як депутати Рівненської облради не виконують вимоги закону про освіту.

Лист – реакція на голосування обласної ради за контракт з директоркою Олександрійської спеціалізованої мистецької школи-інтернату Наталією Тарасевич.

Пані Тарасевич виграла конкурс, передбачений законом про освіту. Переможницею її оголосила конкурсна комісія, до якої входять депутати, посадовці ОДА, члени колективу та члени батьківського комітету.

Проте під час голосування на сесії облради у п’ятницю переможниці не вистачило чотирьох голосів, аби її кандидатуру затвердили.

Одна з причин – на сесію прийшли представники колективу та батьків і заявили, що Наталія Тарасевич тисне на вчителів та дітей.

Віталій Павлов також виступав на сесії – на захист пані Тарасевич.

«Здавалось би, що вся процедура конкурсу на посаду керівника державного комунального закладу загальної середньої освіти прописана в Типовому положенні і не передбачає ніяких відхилень. Однак, в черговий раз, певні депутати Рівненської обласної ради вирішили, що можуть трактувати законодавство України на свій власний розсуд, створюючи правову колізію», - написав Віталій Павлов після голосування і зазначив, що текст відправив до керівництва області та до Міністерства освіти.

Правова колізія полягає у тому, що відповідно до законодавства обласна рада повинна погоджувати кандидатури, які перемогли у відкритому конкурсі.

Проте це вже не перший випадок, коли депутати не підтримали рішення конкурсної комісії. Наприклад, двічі не проголосували за контракт з Олександром Булигою, який виграв конкурс на посаду директора обласного краєзнавчого музею.

«Недолік олександрійської мистецької школи у тому, що територія закладу та його інфраструктура цікавить певних осіб, наділених владою, як джерело особистого збагачення, - зазначив пан Павлов. – Територія ще з часів Радянського Союзу вважалася зоною відпочинку та оздоровлення. Протягом останніх років постійно йшла прихована боротьба, ціллю якої було довести, що заклад як школа-інтернат себе не виправдовує, і змінити йому цільове призначення. Проте завдяки педагогічному колективу, принциповій позиції керівника закладу, громадських активістів та за підтримки небайдужих представників обласної адміністрації заклад вдалося не тільки зберегти, а й реорганізувати зі звичайної школи-інтернату в спеціалізовану мистецьку школу-інтернат. Впродовж 2017-2018 рр, у цьому закладі навчалися, проходили психологічну реабілітацію та мали змогу пройти медичне обстеження близько 80 дітей з Торецька та Авдіївки, і це завдячуючи саме Наталії Тарасевич».

«Депутати, які не голосували, пропонують оголосити новий конкурс, з новими кандидатами на посаду комунального закладу. Але така ініціатива не має жодних правових підстав, бо відповідно до законодавства конкурс можна оголосити, лише якщо конкурсна комісія визнала конкурс таким, що не відбувся, коли жоден із кандидатів не визначений переможцем, - зазначив пан Павлов. – «Депутати навчилися обходити закон. Таким чином можна оголошувати безкінечну кількість конкурсів до того часу, поки не буде "зручного, технічного кандидата". Переконливо просимо очільників області законно вирішити це питання на наступній сесії».

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також