Міськрада Рівного відсудила в сусідів квартиру

1516 0

Ми у соцмережах:

Міськрада Рівного відсудила в сусідів квартиру

Рівненська міська рада з 2017 року судиться за квартиру на вулиці Відінській у Рівному. Дві мешканки квартири померли, не залишивши заповіту, проте на житло почали претендувати їхні сусіди.

Світлана Корнійчук, начальниця юридичного відділу:

— Рівненський міський суд прийняв рішення на нашу користь і визнав двокімнатну квартиру №42 на вул.Відінській, 31 відумерлою спадщиною, тобто майном, яке не переходить до його спадкоємців. Справа тяжка, судимося ми за квартиру з 2017 року. В ній жили дві жінки, які померли. Спадкоємців не було за заповітом. Сусіди, з якими був спільний коридор, почали на ту квартиру претендувати, визнавати себе членами сім’ї покійної. Не виключено, що буде від них апеляційна скарга на рішення суду. По цій квартирі направлено документи до правоохоронних органів, бо там підроблено нотаріальні договори в той час, коли нотаріус навіть не мав права працювати з реєстром.

Якщо Рівненська міська рада доведе цю справу до кінця, то квартиру планують віддати комусь із черги людей на житло, в якій перебувають чорнобильці, атовці, діти-сироти, афганці. Міська черга загалом налічує більше 9000 осіб. Перша людина стала на чергу в 1974 році. Вона вже померла, так і не дочекавшись отримання житла.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також