Міст на Соборній: мільйон — лише на обстеження

1894 2

Ми у соцмережах:

Міст на Соборній: мільйон — лише на обстеження

Міст на Соборній у Рівному потребує капітального ремонту. Днями перехожі тут бачили вибоїни, арматуру, що стирчала з-під асфальту, і припускали — міст поступово руйнується. Шляховики залатали вибоїни асфальтом і попередили — з часом дірок у мості може з’являтися все більше. Допомогти збереженню мосту може капремонт і попереднє дослідження його стану, яке обійдеться для міського бюджету в більш ніж мільйон гривень.

Віктор Климук, начальник міського ШЕУ:

Вибоїни на мосту ми «латаємо» періодично. Однак проблема не в тому, що через них людям незручно пересуватися від центру міста до пивзаводу. Найголовніше дізнатися, чому вони з’являються. На мій погляд, міст уже давно потрібно капітально ремонтувати, бо він аварійний. Якщо арматура провисає назовні, то через взаємодію з природним середовищем конструкції мосту в тих місцях руйнуються. Ще торік ми просили гроші на реконструкцію мосту, але міські депутати їх не виділили. Хоч востаннє цей міст капітально ремонтували до 700-річчя Рівного, а було це у 1983 році.

Анатолій Матвійчук, головний інженер міського УКБ:

— Виділяли 300 тисяч гривень на експертизу моста. Кілька разів оголошували тендер, але жодна компанія не захотіла братись за роботу, бо це, як сказали фахівці, надто мала сума. Така складна інженерна споруда потребує дослідження кожної балки, щоб з’ясувати загальний її стан. Однак через вибоїни в покритті можна зробити висновок, що міст аварійний, а з деякими його конструкціями є проблеми. Але для ґрунтовного аналізу необхідно близько 1 млн 400 тис. гривень.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також