Мистецькі школи подорожчають, але на бажання навчатись в них це не впливає

1001 0

Ми у соцмережах:

Мистецькі школи подорожчають, але на бажання навчатись в них це не впливає

Цього року батькам талановитих учнів доведеться віддавати з 1 вересня більше коштів за їхнє навчання у музичних та художній школах Рівного і Квасилова. Новий розмір щомісячної плати сьогодні затвердили на засіданні міськвиконкому. Ознайомитися з «розцінками» на мистецькі послуги можна на сайті міської ради.

Так, найдорожче у Рівному навчатися гри на гітарі або фортепіано — по 360 гривень щомісяця. За уроки на ударних інструментах треба віддавати уже 260 гривень, а за арфу, саксофон і скрипку — 250 грн. Найдешевше, 190 грн щомісяця, коштує опанувати баян, акордеон, віолончель, контрабас, духові музичні інструменти та народні: цимбали, домру, сопілку та бандуру. Якщо учень хоче співати у хорі — треба заплатити 220 гривень, а якщо сольно — уже від 190 до 395 грн, залежно від класу (естрадний — найдорожчий). Так само й уроки хореографії коштуватимуть 290 гривень щомісяця.

Вартість навчання у художній школі Рівного складе 400 гривень на місяць.

У Квасилові навчання в єдиній музичній школі дещо дешевше. Тут учням доведеться платити усього 150 гривень щомісяця. І лише за навчання гри на гітарі та фортепіано — 250 грн. Художньої школи у селищі немає, тож майбутнім художникам доведеться їздити на заняття до Рівного.

Що цікаво, навіть коли учень захворіє, то платити за перший місяць навчання все одно доведеться у повному обсязі, а за кожен наступний — уже 50% вартості. Якщо ж не вносити оплату два місяці поспіль, дитину виключать зі школи за рішенням директора.

Безкоштовно навчатися у мистецьких школах громади зможуть тільки діти, які мають пільги — тобто з багатодітних або малозабезпечених сімей, сироти та позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю або ті, чиї батьки захищають Україну чи загинули на війні.

Марина Кузмічова, заступниця міського голови Рівного:

— Торік плату за навчання взагалі не піднімали. Цього навчального року підвищення заплановано, але воно порівняно незначне. Ці кошти ідуть на утримання навчальних закладів, на оплату праці та комунальних послуг. Проблем з набором до мистецьких шкіл немає. Навпаки — бажаючих навчатися більше, ніж є місць. Але цього разу більше учнів з пільгових категорій, враховуючи, як багато батьків нині захищають країну.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також