Митника, який торік отримав «приз» на мільйон, днями у Рівному взяли на хабарі

26476 0

Ми у соцмережах:

Митника, який торік отримав «приз» на мільйон, днями у Рівному взяли на хабарі

На Рівненській митниці затримали начальника одного з управлінь. Його підозрюють у систематичному вимаганні хабарів за безперешкодне проходження митного контролю під час оформлення імпортованих товарів. Причому, оформляли ці товари за заниженими тарифами. В результаті держава недоотримувала податки, а дехто мав зиск на зекономлених платежах.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура уточнила, що митник діяв у змові з іншими службовцями міграційної служби, кошти, отримані за «допомогу» в розмитненні, надалі розподіляли між усіма учасниками корупційної схеми.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту митника. Запобіжний захід передбачає тримання під вартою строком на 60 днів — до 31 серпня, щоправда, з можливістю внесення майже 15 мільйонів гривень застави. Якщо митник заплатить заставу, то вийде з-під варти, але зобов’язаний буде не відлучатись з Києва без дозволу, повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, носити електронний браслет, здати закордонні паспорти тощо.

Наразі слідство не розкриває ні особу затриманого, ні прізвищ інших учасників схеми. Однак під час обрання запобіжного заходу в суді можна було зрозуміти, що підозри впали на начальника управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Рівненської митниці Андрія Дзюбу.

Відповідно до його декларації за минулий рік, митник має офіційні статки — 90 тисяч доларів та 900 тисяч гривень готівки. Цікавим фактом є те, що торік митник отримав грошовий приз у розмірі 1 мільйона 150 тисяч гривень. За яких обставин він цей приз отримав — невідомо.

Віталій Собчук, керівник Рівненської митниці:

— Під час слідчих дій митниця надала правоохоронним органам необхідну інформацію у порядку, встановленому чинним законодавством, та працює в штатному режимі. Митниця не толерує будь-які корупційні прояви, тому завжди співпрацює з правоохоронними органами і всебічно сприяє відповідним слідчим діям.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також