Монастир у Корці — частина Росії в області?

3600 0

Ми у соцмережах:

У Покровському монастирі Москви монахиню Парфенію (Новак) зводять у сан ігумені Свято-Троїцького монастиря в Корці

За кілька місяців до повномасштабного вторгнення російський патріарх Кирило особисто призначав нову керівницю Корецького жіночого монастиря. Виконувати обов’язки ігумені стала монахиня Парфенія (Новак). Оскільки ця обитель на Рівненщині належить та підпорядковується російський церкві, то неважко здогадатися, за кого там щодня моляться черниці. Обласна влада зараз перейнялася боротьбою з Московським патріархатом, але про Корецький монастир поки не згадують.

Олександр Гомон, депутат Рівненської облради:

— Корецький жіночий монастир напряму підпорядковується Російській православній церкві та патріарху Кирилу. Зараз ви навіть не зможете зайти на офіційний сайт цього монастиря, бо він має домен ру. Тому й недоступний в Україні. Він заблокований. Мало того, там живуть монахи за російським часом. Треба його перевірити та скасувати реєстрацію на території Рівненщини.

Андрій Карауш, голова Рівненської обласної ради:

— Особисто я не вивчав юридичний аспект діяльності цього монастиря. Для цього є військова адміністрація і юристи. Вважаю, що потрібно вивчити документи, на підставі яких діє цей монастир. На мою думку, на Рівненщині взагалі недоцільна діяльність російських структур, особливо тих, які пов’язані з Московським патріархатом.

Пимен, архієпископ Рівненський та Острозький УПЦ (МП):

— Корецький монастир відкритий для усіх паломників. Кожен може поїхати туди та поспілкуватися із сестрами обителі. Вони усі україномовні. Те, що Росія пише у себе на сайті, що монастир їхній, то це ще нічого не означає. Росіяни уже написали, що частина Запорізької області, Донецької, Луганської та Крим їхні. Однак що б там вони собі не писали, але це нічого не означає. Ми, українці, з цим категорично не погоджуємося.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також