Музиканти із Сєвєродонецька готуються у рівненській філармонії до відкриття сезону

747 0

Ми у соцмережах:

Музиканти із Сєвєродонецька готуються у рівненській філармонії до відкриття сезону

Сімейна пара Дмитра Переясловця та Олени Ковальової у березні евакуювались до Рівного з Сєверодонецька. Дмитро грає на кларнеті, Олена – скрипалька. Наразі музиканти разом із оркестром Рівненської обласної філармонії готуються до відкриття концертного сезону.

Музика допомагає відволіктися від проблем, які випали на долю родини. Нині у Рівному вони щодня зустрічають людей, які завжди готові допомогти.

Ще у 2014 році Дмитро, Олена та маленька донька відчули що таке окупація. Тоді у Сєвєродонецьку загарбники затрималися ненадовго. Але відчуття огиди від прибічників триколору сім’я не забула.

- До 24 лютого напруга і тривога були у повітрі. Стежили за новинами, слухали аналітику. У 2014 році ми пережили окупацію рідного міста. Але ситуація відрізнялася тоді і під час повномасштабного наступу. У лютому в місті почалися активні бойові дії. Організовували евакуаційні поїзди, але ми прийняли рішення залишитися у місті. Їхати було страшно, адже Київ тоді теж бомбили, - розповіла пані Олена.

Два тижні переховувалися у підвалі. Але з маленькою дитиною було важко. Тож вирішили діяти. Завдяки колегам на приватному транспорті виїхали з Сєвєродонецька. Майже 3 доби добиралися до Рівного. Тут нас змогли прийняти знайомі.

Дуже зраділи, коли дізналися, що тут є філармонія. Тож зможуть продовжувати займатися улюбленою справою.

Спочатку чоловіка запрошували на окремі концерти, а вже потім подружжя стало ходити на регулярні репетиції.

Нині Дмитро та Олена готуються до відкриття нового концертного сезону, який стартує 1 жовтня. А донька із задоволенням ходить у місцевий садочок, повідомляє Рівненська ОВА.

- Ми стали частинкою родини Рівненської філармонії. Фактично, наш ритм життя не змінився. Відчуваємо себе, як вдома. Тому вирішили залишитися у Рівному. Люди тут особливі. Життя продовжується. Але всі ми мріємо про перемогу та мир, - зазначила скрипалька Олена. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також